Ana SayfaDış Haber“Sayılardan İbaret Değiliz” projesinin kurucusu Gazzeli profesör öldürüldü: “Eğer ölmem gerekiyorsa, bu...

“Sayılardan İbaret Değiliz” projesinin kurucusu Gazzeli profesör öldürüldü: “Eğer ölmem gerekiyorsa, bu bir masal olsun”

Gazze’de ölen insanların hikayelerini anlatmaya çalışan “Sayılardan ibaret değiliz” projesinin kurucusu, Gazze İslam Üniversitesi profesörlerinden, yazar ve şair Refaat Alareer, aile mensuplarıyla birlikte İsrail saldırılarının son kurbanları arasında yer aldı. Alareer, X hesabından “Eğer ölmem gerekiyorsa, bu bir masal olsun” adlı vasiyet gibi bir şiir paylaşmıştı.

We Are Not Numbers projesinin kurucularından ve Gazze İslam Üniversitesi profesörlerinden Refaat Alareer, Perşembe İsrail güçleri tarafından öldürüldü.

Euro-Med Human Rights Monitor’un bir girişimi olan We Are Not Numbers, Filistinli yazarları “kurbanların sayılarının ardındaki” hikayeleri yazmaları için danışmanlarla eşleştiriyordu.

Refeat Alareer. Gazze’de katliam sürerken arkadan patlama sesleri gelirken yayınlara çıkıp konuşmuş, ölen Filistinlilerin hikayelerini kaleme almıştı.

Refeat Alareer, Twitter hesabından “Eğer ölmem gerekirse, bu bir masal olsun” adlı bir şiir de paylaşmıştı:

https://x.com/itranslate123/status/1719701312990830934?s=20

“Eğer ölmem gerekiyorsa,

hikayemi anlatmak için yaşamalısın

eşyalarımı satmak için

bir parça kumaş satın almak için

ve bazı teller,

(uzun kuyruklu ve beyaz olsun)

Böylece Gazze’de bir yerde bir çocuk, cennetin gözlerinin içine bakarken, bir yangında giden babasını bekliyor

– ve kimseye veda etmeden

bedenine bile

kendine bile –

uçurtmayı görür, senin yaptığın uçurtmayı, yukarıda uçan

ve bir an için bir meleğin orada olduğunu düşünür

aşkı geri getirmek

Eğer ölmem gerekiyorsa

umut getirsin

Bir masal olsun”

- Advertisment -