Ana SayfaDış HaberSeyşeller'de ana muhalefet lideri, büyücülük suçlamasıyla mahkeme karşısında

Seyşeller’de ana muhalefet lideri, büyücülük suçlamasıyla mahkeme karşısında

Seyşeller'in ana muhalefet lideri Patrick Herminie büyücülükle suçlanıyor. Emniyet güçleri, davanın Mahé adasındaki bir mezarlıktan çıkarılan iki cesedin bulunmasıyla ilgili olduğunu açıkladı. Soruşturmanın, imajını lekelemeye yönelik "siyasi bir gösteri" olduğunu söyleyen Herminie, suçlamaları reddetti.

Yerel basında çıkan haberlere göre, ana muhalefet lideri Patrick Herminie ve diğer sanıklar, büyücülükte kullanılmak üzere tasarlanmış eşyalar bulundurmak ve büyücülük yapmak üzere komplo kurmak gibi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya bulunuyor.

Mahkeme, Pazartesi günü yapılan duruşma sonrasında Herminie ve diğer altı sanığı 30.000 Seyşeller rupisi (yaklaşık 62.000 lira) kefaletle serbest bıraktı. Tanzanyalı bir şüphelinin ise Kasım ayındaki duruşmaya kadar gözaltında kalması gerektiğine karar verildi.

Savcılar, Herminie’nin adının, bir Seyşeller vatandaşı ile 21 Eylül’de ülkedeki havaalanında tutuklanan Tanzanyalı şüpheli arasındaki bir WhatsApp mesajında geçtiğini iddia ediyor.

Tanzanyalı şahsın yanında, taşlar, siyah ahşaptan eserler, küçük şişeler, tozlar ve şeytani semboller içeren bilinmeyen bir dildeki metinler de dâhil olmak üzere büyücülükle alakalı eşyalar bulunduğu söyleniyor.

2007 ile 2016 yılları arasında Seyşeller meclis başkanı olarak görev yapan Herminie, Cuma günü 40’tan fazla polis memurunun parti binalarına baskın düzenlediğini söyledi.

Herminie, memurların “kemikler, vücut parçaları ve Hristiyanlıkla ilgili nesneler” dahil olmak üzere büyücülükle alakalı neseneler aradığını ancak hiçbir şey bulamadıklarını söylüyor.

Patrick Herminie, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Birleşik Seyşeller Partisi’nden (USP) aday olmayı planlıyor.

Seyşeller Haber Ajansı’nın haberine göre Herminie, bu davayı, Başkan Wavel Ramkalawan’ın “2025 seçimlerinde kendisini iktidardan düşüreceğini bildiği kişileri ortadan kaldırmaya yönelik bir siyasi gösteri” olarak tanımladı.

Başkan Ramkalawan ise konuyla ilgili yorumda bulunmadı.

Büyücülüğe inanmadığını söyleyen Herminie, “Seyşeller tarihinde şu ana kadar batıl inanç ve büyücülük nedeniyle tutuklanan bir siyasi parti lideri olmamıştı. Bu Seyşeller için utanç verici” dedi.

- Advertisment -