Ana SayfaDış HaberSomali Cumhurbaşkanı’nın oğlu serbest bırakılırken çarptığı kurye, yoğun bakımda entübeydi

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu serbest bırakılırken çarptığı kurye, yoğun bakımda entübeydi

Hassan Shekh Mohamud hakkında savcılık serbest bırakma kararı verirken hastaneye kaldırılan motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in yoğun bakımda entübe olduğu ortaya çıktı. CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı: “Savcı, cinayetin zanlısı Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu için ‘Serbest kalsın. Yunus’a bir şey olursa bakarız’ diyor. Yunus’u kaybediyoruz, adam kaçıyor. İnsanın içi sızlıyor.” Türkiye’nin ilk Somali Büyükelçisi Kani Torun, Somali Cumhurbaşkanı’na yazdı: “Sayın Cumhurbaşkanı; bu dindar bir Müslüman olarak sizin için de, Somali için de kötü bir tanıtım.”

İstanbul Fatih’te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamud’un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kazanın ardından savcılık tarafından serbest bırakılırken, Yunus Emre Göçer’in yoğun bakımda entübe halde olduğu ortaya çıktı.

Yunus Emre Göçer’in ilk tedavisinin ardından yazılan raporu ve aynı esnada savcılık tarafından Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında verilen serbest bırakma kararını paylaşıp şunları yazdı:

“Özetle; doktor, Yunus Emre Göçer için ‘Solunumunu koruyamadı. Yoğun bakımda, entübe’ diyor. Savcı, cinayetin zanlısı Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu için ‘Serbest kalsın. Yunus’a bir şey olursa bakarız’ diyor. Yunus’u kaybediyoruz, adam kaçıyor. İnsanın içi sızlıyor. Bu ülkede hapse kimin gireceğine bizim cumhurbaşkanı, kimin çıkacağına başkasının cumhurbaşkanı (Amerika, Almanya, Somali) mı karar veriyor? Adalet Bakanı, ‘Adli işlemler yapılacak, kimsenin şüphesi olmasın’ diye halka rahatlık aşılarken adamın 5 gün önce kaçtığını bilmiyor mu? Yunus Emre Göçer kardeşimiz için adaletin izini sürmek boynumuzun borcudur.”

Türkiye’nin ilk Somali Büyükelçisi Kani Torun ise Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamud’u etiketleyerek şu çağrıyı yaptı:

“Oğlunuz bir araba kazasında bir sürücüyü öldürdü ve ardından Türkiye’den kaçtı. Bu, dindar bir Müslüman olarak sizin için de, Somali için de kötü bir tanıtım olarak doğru değil. Lütfen oğlunuzu yasal işlemler için mahkemeye gönderin ve mağdurun ailesine tazminat ödeyin.”

- Advertisment -