Ana SayfaDış HaberSON DURUM | Demir Kubbe bu kez delindi: İran’dan Tel Aviv’e 200...

SON DURUM | Demir Kubbe bu kez delindi: İran’dan Tel Aviv’e 200 balistik füze

İran’ın Tel Aviv’e gönderdiği 200’ü aşkın füzeden bir kısmı demir kubbeyi delerek hedeflerine isabet etti. İsrail, sınırlı sayıda yaralı olduğunu duyurdu. Devrim Muhafızları: “İsrail’in misilleme yapması durumunda daha sert karşılık vereceğiz”

İran’ın Tel Aviv’e 200’ün üzerinde balistik füze fırlatmasının ardından Tel Aviv ve Kudüs olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığı bildirildi. İran’ın gönderdiği çok sayıda balistik füze, Demir Kubbe’yi aşarak Tel Aviv’deki bazı noktaları vurdu. Ordu, İsraillilerden korunaklı alanlarda kalmaya devam etmelerini istedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu: “İran’ın kötülük eksenine karşı bir kampanyanın ortasındayız. Birlikte durmalıyız. Önümüzdeki zorlu günlerde birlikte sağlam duracağız”

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan: “İran, İsrail’e yaklaşık 200 balistik füze ateşledi ve ABD Donanması gemileri saldırının püskürtülmesine katıldı. Hiçbir savaş uçağı ya da stratejik hedef vurulmadı. İsrail’de kimse öldürülmedi, Batı Şeria’da bir Filistinli öldü.”

Devrim Muhafızları Ordusu yaptığı açıklamada: “İsrail’in misilleme yapması durumunda daha sert karşılık vereceğiz” dedi. Açıklamada, İsrail’in misilleme yapması durumunda Tahran’ın daha sert şekilde karşılık vereceği söylendi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “Yanıtımız, bölgesel barış içindi. Bu eylem İran’ın çıkarlarını ve vatandaşlarını savunmak amacıyla yapılmıştır. Netanyahu’ya şunu söyleyin: İran savaş istemiyor, ancak her türlü tehdide karşı kararlı bir duruş sergiler. Bu, gücümüzün sadece bir parçası. İran’la çatışmaya girmeyin.”

İran Güvenlik Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi: Devrim Muhafızları yalnızca askeri noktaları hedef aldı.

Hamas: İran İslam Cumhuriyeti ile gurur duyuyor, verdikleri yanıttan ötürü takdir ediyoruz.

“Tahran, saldırıdan önce ABD’ye bilgi verdi”

Amerika merkezli haber ajansı Axios’a konuşan Beyaz Saray yetkilisi, “İsrail’i bu saldırıya karşı savunmak için askeri hazırlıklarını aktif olarak destekliyoruz. İran’dan İsrail’e yönelik doğrudan bir saldırı İran için ağır sonuçlar doğuracaktır” şeklinde konuşmuştu. Üst düzey başka bir İsrailli yetkili son istihbaratın saldırının önümüzdeki birkaç saat içinde yapılabileceğini söylemişti.

Reuters’a konuşan üst düzey İranlı yetkili: Tahran, saldırılardan önce ABD’ye bilgi verdi.

Füzelerin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas lideri İsmail Haniye ve Devrim Muhafızları Ordusu’ndan Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın suikastlarına misilleme olarak ateşlendiği belirtildi. 

Demir Kubbeyi delen füzelerden biri Tel Aviv’e düşerek dev bir çukur oluşturdu.

- Advertisment -