Ana SayfaDış HaberTrudeau yanlışlıkla “ateşkes” istedi

Trudeau yanlışlıkla “ateşkes” istedi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, basın toplantısında Gazze'de "şiddetin durdurulmasına" ve "insani yardım için bir ara verilmesine" ihtiyaç olduğunu söylediği sırada durdurmak (cease) kelimesini kullanırken dili sürçtü ağzından ateşkes (ceasefire) kelimesi çıktı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, dün Amerika Kıtası Ekonomik Refah için Ortaklık Zirvesi’nin ardından düzenlenen basın toplatnısında gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Ateşkes çağrısıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Trudeau, “savaşın siviller üzerindeki etkilerini görüp bunun durmasını istememenin mümkün olmadığını” söyledi:

“(Çatışmanın bir süreliğine) durmasına ihtiyacımız var, insani (yardım için) bir duraklamaya ihtiyacımız var, böylece (insani yardım) akışına devam edebiliriz, şiddetin durdurulmasına ihtiyacımız var.”

Trudeau, Gazze’de “çatışmanın durdurulmasına” ve “insani yardım için bir duraklamaya” ihtiyaç olduğunu söylediği sırada durdurmak (cease) kelimesini kullanırken dili sürçtü ağzından ateşkes “ceasefire” kelimesi çıktı.

Basın toplantısında Trudeau, Gazze’de mahsur kalan yüzlerce Kanadalı hakkında da açıklama yaptı. Perşembe günü Dışişleri Bakanı Mélanie Joly, Gazze’deki Kanadalıların yakında kuşatma altındaki bölgeden çıkarılacağını duyurmuştu.

CBC News’e göre Global Affairs Canada (GAC), yaklaşık bir aydır Gazze’de mahsur kalan en az 516 Kanada vatandaşıyla temas halinde olduğunu açıkladı.

- Advertisment -