Ana SayfaDış HaberTrump’a bir kötü haber daha: Trump Tower’a kayyum atanabiilir

Trump’a bir kötü haber daha: Trump Tower’a kayyum atanabiilir

Mahkeme, Donald Trump'ın servetini bankalara ve sigortacılara "defalarca" yanlış beyan ettiğine hükmetti. Söz konusu meblağ yüz milyonlarca doları buluyor. Hakimin kararı şirketi feshetmeyecek, ancak şirketin Trump Tower ve Trump Building gibi New York'un sembol binaları üzerindeki kontrolünü sona erdirebilir.

Trump’ın avukatı Salı akşamı yaptığı açıklamada hakimin kararını bir “adli hata” olarak nitelendirdi.

Başsavcı Letitia James, geçtiğimiz Eylül ayında Trump’a dava açarak onu, iki oğlunu ve The Trump Organization’ı, 2011 ile 2021 arasındaki marl varlığı hakkında yalan söylemekle suçlamıştı.

James, sanıkların daha iyi banka kredileri almak ve daha az vergi ödemek adına sahte ticari kayıtlar yayınladıklarını iddia etti.

Davada geriye kalan altı iddiayı çözecek hükme bağlayacak olan duruşmalarda James, Trump’a 250 milyon dolar paza cezası verilmesini ve kendi eyaletinde iş yapmasının yasaklanmasını talep edecek.

Jürisiz olarak yapılacak duruşmaların 2 Ekim’de başlaması ve en az Aralık ayına kadar sürmesi planlanıyor.

Öte yandan Trump’ın avukatları, kamunun Trump’ın eylemlerinden zarar görmediğini ve söz konusu kredilerin uzun zaman önce alındığını öne sürerek davanın düşürülmesi çağrısında bulundu.

Suçlamaları reddeden Trump, davayı kendisine karşı önyargılı bir savcı tarafından başlatılan başka bir siyasi “cadı avı” olarak nitelendirdi ve yargıcı “son derece siyasallaşmış” olmakla suçladı.

Salı günkü kararın bir parçası olarak, The Trump Organization’a New York’daki işletme lisanslarını iptal etmesi ve mahkemeye 10 gün içinde bu süreci denetleyebilecek bağımsız gözlemciler önermesi emredildi.

Hakimin kararı şirketi feshetmeyecek, ancak şirketin Trump Tower ve Trump Building gibi New York’un sembol binaları üzerindeki kontrolünü sona erdirebilir.

Yargıç, Trump’ın avukatlarının davayı düşürme talebini de reddetti ve mahkeme tarafından önceden reddedilen argümanları kullandıkları için beş avukata 7.500’er dolar para cezası verdi.

Halihazırda dört davada 91 suçlamayla karşı karşıya bulunan Trump, Cumhuriyetçiler’in aday belirleme sürecindeki temayül yoklamalarında açık ara önde.

- Advertisment -