Ana SayfaDış HaberTrump’a tepki: “Münazaralardan böyle kaçarsan sana Donald Duck diyeceğiz”

Trump’a tepki: “Münazaralardan böyle kaçarsan sana Donald Duck diyeceğiz”

ABD'de 2024 başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkanı adayı belirleme sürecinde ikinci münazara dün gerçekleşti. Anketlerde favori aday olarak gözüken eski başkan Donald Trump ise bu sefer de münazarada yer almadı. Trump’a “(münazaradan) kaçıyorsun” (you’re ducking these things) diyen eski New Jersey Valisi Chris Christie: “Eğer bu şekilde kaçmaya devam edersen artık sana Donald Trump değil Donald Duck olarak sesleneceğiz”

Çarşamba gecesi Kaliforniya’daki Ronald Reagan Başkanlık Kütüphanesi’nde yapılan münazarada yedi aday sahneye çıktı.

Florida Valisi Ron DeSantis ve Eski New Jersey Valisi Chris Christie, Trump’ın münazaraya katılmamasını eleştirdi.

Trump’a “(münazaradan) kaçıyorsun” (you’re ducking these things)  diyen Christie, “eğer bu şekilde kaçmaya devam edersen artık sana Donald Trump değil Donald Duck olarak sesleneceğiz” sözleriyle kelime oyunu yaptı.

Christie’nin ülkedeki eğitim sistemiyle alakalı konuşurken kullandığı bir ifade de seyircilerin tepkisini çekti:

“Eğer ABD başkanı, öğretmenler sendikasının bir üyesiyle yatıyorsa, öğretmenler sendikasının üzerindeki baskıyı ortadan kaldırma şansınız yoktur.”

Christie’nin Başkan Joe Biden’ın öğretmen olan eşi Jill Biden’a gönderme yaptığı bu garip ifade, eski Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından espriyle cevaplandı:

“Açıkçası Chris, her ne kadar öğretmenler sendikasının üyesi olmasa da ben de bir süredir bir öğretmenle yatıyorum. Hem de 38 yıldır.”

Gecenin en çok gülünen atışması ise girişimci Vivek Ramaswamy ve eski South Carolina Nikki Haley arasında yaşandı. Vivek Ramaswamy, “dijital fentanil” olarak adlandırdığı TikTok’un Çin devletiyle ilişkileri nedeniyle Nikki Haley’nin sosyal medya fenomeni Jake Paul ile bir TikTok yayınına çıkmasını eleştirdi.

Haley ise Ramaswamy’in verdiği uzun ve detaylı cevaplar nedeniyle “sen her konuştuğumda, söylediklerin karşısında kendimi biraz daha aptal hissediyorum” ifadesini kullandı.

Ancak Fox Business Network ve Univision’ın ev sahipliği yaptığı münazarada söylenenlerin, Trump’ın bütün anketlere göre açık ara farkla önde götürdüğü adaylık yarışının gidişatını değiştirmesi pek mümkün görünmüyor.

- Advertisment -