Ana SayfaDış HaberTrump’dan göçmenlere: “Birçoğu katil ve bu genlerinde var. Ülkemizde çok sayıda kötü...

Trump’dan göçmenlere: “Birçoğu katil ve bu genlerinde var. Ülkemizde çok sayıda kötü gen var”

Trump verdiği röportajda rakibi Harris’in göç konusundaki sicilini eleştirirken göçmenler hakkında “Birçoğu birden fazla kişiyi öldürdü. Bu onların genlerinde var ve şu an ülkemizde çok sayıda kötü gen var” şeklinde konuşması tepki çekti. Trump’ın seçim kampanyasının basın sekreteri Karoline Leavitt: "Açıkça göçmenlerden değil katillerden bahsediyordu" Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre: "Bu tür bir dil nefret dolu, iğrenç, uygunsuz ve ülkemizde yeri yok."Trump’ın, Harris’i eleştirirken yararlandığı İçişleri Bakanlığı verilerinin kendi başkanlık dönemini de kapsaması alay konusu oldu.

ABD, Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump’ın, muhafazakar sunucu Hugh Hewitt’e verdiği bir radyo röportajındaki sözleri tepki çekti. Verdiği röportajda Trump:

“Ülkemizde çok sayıda kötü gen var

“13.000’i katil olan insanların açık bir sınırdan geçmesine izin vermeye ne dersiniz? Birçoğu birden fazla kişiyi öldürdü. Ve şimdi mutlu bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyorlar. Biliyorsunuz, şimdi bir katil… Buna inanıyorum: Bu onların genlerinde var. Ve şu anda ülkemizde çok sayıda kötü gen var. Daha sonra ülkemize 425.000 suçlu geldi, burada olmamaları gerekirdi.”

“Göçmenlerden değil, katillerden bahsediyordu”

Trump’un seçim kampanyası ekibi, Trump’ın göçmenlerin genetik olarak cinayete yatkın olduğu yönündeki iddialarını çürütmeye çalıştı. Trump kampanyasının ulusal basın sekreteri Karoline
Leavitt: “Göçmenlerden değil katillerden bahsediyordu. Medyanın, Başkan Trump hakkında kötü bir başlık yazmak anlamına gelecekse, katilleri, tecavüzcüleri ve yasadışı suçluları savunmaya her zaman bu kadar çabuk yanaşması oldukça iğrenç.

Trump’ın sözleriyle ilgili Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre:  “Bu tür bir dil nefret dolu, iğrenç, uygunsuz ve ülkemizde yeri yok”

Trump’ın, Harris’i eleştirirken yararlandığı İçişleri Bakanlığı verilerinin kendi başkanlık dönemini de kapsaması alay konusu oldu.

- Advertisment -