Ana SayfaDış HaberTrump’tan tehlikeli sözler: “Kazanamazsak ülke kan gölüne döner”

Trump’tan tehlikeli sözler: “Kazanamazsak ülke kan gölüne döner”

Donald Trump, otomobil fabrikalarının kapandığı Ohio’dan Çin lideri Xi Jinping’e seslendi: “Biliyorum, arkadaşız ama eğer Meksika’ya devasa araba fabrikaları kurarsan, Amerikanları istihdam etmezsen; bunlara %100 vergi koyacağım.” Trump, seçimleri kaybederse olacaklardan bahsederken ise tehditkardı: “Seçimleri kazanamazsak, ülke kan gölüne döner. Ve bu ülkede bir daha seçim olmaz”

Trump, Ohio’da yaptığı konuşma sırasında otomotiv işçileri ve otomotiv sektörüyle ilgili yorumları sırasında, “sandıktan Biden çıkarsa ‘kan gölüne’ gideceğini” söyledi: “Eğer seçilmezsem kan gölü olacak, olabileceklerin en hafifi bu. Ülke kan gölüne dönecek” dedi ancak ne demek istediğini açıklamadı. Daha sonra şunları ekledi: “Eğer bu seçimi kazanamazsak, bu ülkede başka bir seçim yapılacağını sanmıyorum… Yapılsa bile artık anlamlı bir seçim olmayacak.”

Bu sözler Biden’ın, “İşte Donald Trump budur” şeklinde bir açıklama yapmasına yol açtı. Biden’ın kampanya sözcüsü James Singer şunları söyledi: “Bir 6 Ocak daha istiyor ancak Amerikan halkı ona bu kasımda, bir seçim yenilgisi daha verecek. Halk onun aşırılığını, şiddete olan tutkusunu ve intikam açlığını reddedecek”

Muarızı olan iki Cumhuriyetçi ise Trump’ı müdafaa etti. Louisiana senatörü Bill Cassidy, pazar günü NBC’de Meet the Press’e şunları söyledi: “Kan gölünün tanımına da bakabilirsiniz. Bu ekonomik bir felaket de olabilir. Ve eğer otomotiv endüstrisi hakkında konuşuyorsa, özellikle de Ohio’da, o zaman konuyu biraz daha bağlam içinde ele alabilirsiniz” Bu hafta Trump’ın adaylık kampayasına destek vermeyeceğini söyleyen eski başkan yardımcısı Mike Pence de benzer bir argüman sundu. Pence, CBS’nin Face the Nation programında ” (Trump) İthalatın Amerikan otomotiv endüstrisini yıkıcı etkisinden bahsediyordu açıkça” dedi.

Ayrıca, konuşması sırasında yabancı ülkelerin “hapishanelerini ve akıl hastanelerini” ABD’ye “akıttığı” yönündeki iddialarını tekrarlayan Trump, göçmenleri hedef aldı ve bazılarını “hayvan” olarak nitelendirdi: “Onlara insan mı diyorsunuz bilmiyorum. Bana göre onlar insan değil. Fakat bunu söylememe izin verilmiyor çünkü radikal sol bunu söylemenin korkunç bir şey olduğunu savunuyor.”

- Advertisment -