Ana SayfaDış HaberTunus Cumhurbaşkanı büyük oyunu gördü: Libya’da sele neden olan kasırgaya “Daniel” denmesi...

Tunus Cumhurbaşkanı büyük oyunu gördü: Libya’da sele neden olan kasırgaya “Daniel” denmesi Siyonistlerin oyunu

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, kabine toplantısından sonra konuştu. İsrail ile Arap devletleri arasında ABD'nin aracılık ettiği ve Tunus’un şiddetle karşı çıktığı normalleşme adımlarından oluşan Abraham (İbrahim) Anlaşmalarına da atıfta bulundu: “Fırtınaya neden o ismin verildiğini hiç düşünmediler mi? Danyal (Daniel) bir İbrani peygamberdir (...) Siyonist hareket, Danyal (Daniel) ve İbrahim (Abraham) gibi isimlerle zihinlere nüfuz ediyor.” Kasırgaya bu adı ilk görüldüğü Yunanistan’ın meteoroloji işleri vermişti.

Kabine toplantısında yaptığı konuşmada kasırgaya ilişkin isim tercihini sorgulayan Said, İncil’deki Danyal (Daniel) figürüne dikkat çekerek Yahudilik imasında bulundu.

Said, İsrail ile Arap devletleri arasında ABD’nin aracılık ettiği ve Tunus’un şiddetle karşı çıktığı normalleşme adımlarından oluşan Abraham (İbrahim) Anlaşmalarına da atıfta bulundu:

“(Fırtınaya) neden o ismin verildiğini hiç düşünmediler mi? Danyal (Daniel) bir İbrani peygamberdir (…) Siyonist hareket, Danyal (Daniel) ve İbrahim (Abraham) gibi isimlerle zihinlere nüfuz ediyor.”

Said sonradan sözlerinin Yahudilere değil “uluslararası Siyonist harekete” yönelik olduğunu açıkladı.

Fırtına isimleri, söz konusu hava olayından etkilenen toplulukların aşina olduğu isimlerin seçilmesi için Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Örgütü’nün yönergeleri doğrultusunda o bölgedeki meteoroloji müdürlükleri tarafından belirleniyor.

Daniel Fırtınasının ismi de etkisini ilk gösterdiği ülke olan Yunanistan’ın meteoroloji genel müdürlüğü tarafından belirlenmişti.

Tunus küçük bir Yahudi cemaatine ev sahipliği yapıyor. Kays Said, Mayıs ayında Cerbe adasındaki sinagoga düzenlenen ve altı kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ülkedeki Yahudilerin güvenliğini sağlayacağı taahhüdünde bulunmuştu.

- Advertisment -