Ana SayfaDış HaberTürkiye Tel Aviv ve Kudüs’teki elçiliklerinde de Haniye için bayrakları yarıya indirdi;...

Türkiye Tel Aviv ve Kudüs’teki elçiliklerinde de Haniye için bayrakları yarıya indirdi; İsrail çıldırdı

Türkiye'nin Haniye için ilan ettiği milli yas nedeniyle Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs'teki Başkonsolosluğunda bayraklar yarıya indirildi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz: “Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa, Türkiye’ye gidip Erdoğan ile birlikte yas tutsunlar.” Dışişleri Bakanlıığı Sözcüsü Öncü Keçeli'den Katz'a tepki: ""Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız."

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Türkiye Büyükelçiliği maslahatgüzarını “uyarmak” için Dışişleri’ne çağırdı, yas tutmak isteyenlerin Türkiye’ye gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yas tutmalarını söyledi: 

“Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinde, Hamas terör örgütü lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından Türk bayrağının yarıya indirilmesi nedeniyle, Türkiye’nin İsrail’deki Büyükelçi Yardımcısını ciddi bir uyarı görüşmesine çağırma talimatı verdim.

“İsrail Devleti, 7 Ekim’de tecavüz ve cinayetleri gerçekleştiren Hamas terör örgütünün başında duran İsmail Haniye gibi bir katilin yasını tutma ifadelerini kabul etmeyecektir. Haniye, bu vahşet görüntüleri karşısında, televizyon ekranlarından izleyerek arkadaşlarıyla birlikte dua etmiş ve katillere başarı dilemiştir.

“Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa, Türkiye’ye gidip terör örgütü Hamas’ı kucaklayan ve cinayetlerini destekleyen efendileri Erdoğan ile birlikte yas tutsunlar.”

Aşırı sağcı bakan Ben Gvir de inen bayraklara kızdı: 

“Utanç verici. İstiyorlarsa bayrağı tamamen indirsinler, gitsinler”

“Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, yaptığı açıklamada İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın paylaşımına tepki gösterdi. Keçeli, “Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız” dedi.

- Advertisment -