Ana SayfaDış HaberUkrayna Dışişleri, yapay zeka sözcüsünü tanıttı: Victoria Shi

Ukrayna Dışişleri, yapay zeka sözcüsünü tanıttı: Victoria Shi

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı adına resmi açıklamalar yapacak olan Victoria adlı yapay zeka tarafından üretilen sözcü tanıtıldı.

Koyu renk bir takım elbise giyen sözcü ilk açıklamasında kendisini “Victoria Shi olarak tanıttı.

Sözcü konuşurken elleriyle işaretler yapıyor ve başını hareket ettiriyor.

Dışişleri Bakanlığı, AFP’ye yaptığı açıklamada Shi’nin açıklamalarının yapay zeka tarafından oluşturulmadığını, “gerçek insanlar tarafından yazılıp doğrulandığını” söyledi:

“Yapay zeka sadece görsel kısmı oluşturmamıza yardımcı oluyor.”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba yeni sözcünün “dünyada hiçbir diplomatik servisin henüz yapmadığı teknolojik bir sıçrama” olduğunu, Shi’nin yaratılmasının ana nedeninin diplomatlar için “zaman ve kaynak tasarrufu” olduğunu söyledi.

Shi’nin yaratıcıları, Ukrayna’daki savaşla ilgili sanal gerçeklik içerikleri de hazırlamış olan The Game Changers adlı bir ekip.

Sözcünün adı zafer kelimesinden ve Ukraynaca yapay zeka anlamına gelen shtuchniy intelekt’ten geliyor.

Shi’nin görünüşü ve sesi gerçek bir kişiye göre modellenmiş: Rosalie Nombre, şarkıcı ve The Bachelor reality show’un Ukrayna versiyonunun eski yarışmacısı.

Shi, şu anda tartışmalı bir konu olan konsolosluk hizmetleri hakkında yorum yapacak.

Ukrayna geçen hafta yurtdışında yaşayan savaşma yaşındaki erkeklere yönelik bu tür hizmetleri askıya alarak, bu kişilerin idari prosedürler için ülkelerine dönmelerini ve potansiyel olarak askere alınmalarını gerekli kıldı.

( Bu haber yapay zeka yardımıyla AP’den tercüme edildi)

- Advertisment -