Ana SayfaDış HaberVenezuela, devlet başkanı Maduro’ya suikast düzenleyecekleri iddiasıyla altı yabancıyı tutukladı

Venezuela, devlet başkanı Maduro’ya suikast düzenleyecekleri iddiasıyla altı yabancıyı tutukladı

Üç Amerikalı, iki İspanyol ve bir Çek vatandaşı, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast planlamakla suçlanmalarının ardından cumartesi günü tutuklandı. Venezuela içişleri bakanı Diosdado Cabello ‘’Tutuklanan yabancılar Venezüella hükümetini devirmek ve lider kadrosundan bazı kişileri öldürmek üzere CIA öncülüğünde kurulan bir komplonun birer parçasıdır.’’

Üç Amerikalı, iki İspanyol ve bir Çek vatandaşı, Venezuelalı yetkililerin kendilerini Başkan Nicolas Maduro’ya suikast düzenlemek üzere Güney Amerika ülkesine gelmekle suçlamasının ardından Cumartesi günü tutuklandı.

Tutuklamalar ülkenin içişleri bakanı Diosdado Cabello tarafından devlet televizyonundan duyuruldu. Cabello yabancı vatandaşların Venezüella hükümetini devirmek ve lider kadrosundan bazı kişileri öldürmek üzere CIA öncülüğünde kurulan bir komplonun parçası olduklarını söyledi.

Cabello bir televizyon programında, suikast planı için kullanılabilecek 400 tüfeğin ele geçirildiğini iddia etti. Programda ele geçirdiklerini söylediği silahların görüntülerini gösterdi.

Tutuklanan Amerikalılar arasında Wilbert Joseph Castañeda Gomez adında bir Deniz Kuvvetleri mensubu da bulunuyordu. İçişleri bakanı Cabello, Gomez’in Afganistan, Irak ve Kolombiya’da görev yapmış bir donanma mensubu olduğunu söyledi. İspanya’nın Venezuela’daki büyükelçiliği vatandaşlarının tutuklanmasına ilişkin yorum talebine yanıt vermedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı cumartesi günü geç saatlerde bir ABD ordusu mensubunun gözaltına alındığını doğruladı ve Venezuela’da iki ABD vatandaşının daha gözaltına alındığını doğrulanmamış raporlardan öğrendiklerini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “ABD’nin Maduro’yu devirmeye yönelik bir komploya karıştığı iddiaları doğru değildir. ABD, Venezuela’daki siyasi krize demokratik bir çözüm bulunmasını desteklemeye devam etmektedir” denildi.

Tutuklamaların duyurulması, ABD Hazinesi’nin Maduro’nun 16 müttefikine yaptırım uygulamasından sadece iki gün sonra gerçekleşti ve bu kişiler ABD hükümeti tarafından 28 Temmuz’da yapılan tartışmalı Venezuela başkanlık seçimlerinde oy kullanılmasını engellemek ve insan hakları ihlallerinde bulunmakla suçlandı.

- Advertisment -