Ana SayfaDış HaberWilders yine Türkiye’ye seslendi: “Kemalizmi destekleyen Türk vatandaşlarının seçimleri kazanacak bir lider...

Wilders yine Türkiye’ye seslendi: “Kemalizmi destekleyen Türk vatandaşlarının seçimleri kazanacak bir lider seçmesini diliyorum”

Hollanda seçimlerinden birinci parti çıkan radikal sağcı Özgürlük Partisi’nin lideri Geert Wilders, “Laikliği ve Kemalizmi destekleyen Türk vatandaşlarının bir sonraki seçimleri kazanabilecek yeni bir lider seçmesini diliyorum” tweeti attı.

Hollanda’da geçen ay yapılan seçimlerden birinci parti olarak çıkan radikal sağcı Özgürlük Partisi’nin (PVV) lideri Geert Wilders, Türkiye’deki Kemalistlere seslendi.

Wilders, tweetinde şunları yazdı:

“Hollanda seçimlerini kazandım. Ben de laikliği ve Kemalizmi destekleyen Türk vatandaşlarının bir sonraki seçimleri kazanabilecek yeni bir lider seçmesini diliyorum. Türkiye’ye daha fazla Arap akınını durduran, Türk kadınlarını koruyan, işçi sınıfını destekleyen ve yolsuzluğu durduran biri.”

“İslamofaşist Erdoğan’a oy veren tüm Türklerin Türkiye’ye taşınmasını temenni ediyorum”

Wilders daha önce de Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine “Türkiye’nin battığını” ima eden bir paylaşım yapmış ve “Bye bye Türkiye” diye yazmıştı.

Wilders, bundan hemen sonra da “Hollanda’da, İslamofaşist Erdoğan’a oy veren tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye’ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle!” diye tweet attı.

“Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”

23 Haziran’da ise “Pek çok Türk kadın bana Türkiye’deki Arapların onları taciz ettiğini, onlara ‘fahişe’ dediğini ve kötü davrandığını söylüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, lütfen bana söyleyebilir misiniz Türk kadınlarını taciz eden Arapları hala kardeşiniz olarak mı görüyorsunuz? Türkleri mi yoksa Arapları mı daha çok seviyorsunuz?” mesajını paylaştı.

Wilders, aynı gün Türkçe olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözünü paylaştı.

“Atatürk’ün mirasından gurur duyacak bir lider seçme vakti”

29 Ekim’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünde İngilizce attığı bir tweette Türkiye’yi kutladı ve şunları yazdı: 

“Şimdi İslami diktatörden kurtulma ve gerçek laik devlete, kadınların güvenliği ve haklarına yatırım yapmaya ve Arapların Türkiye’ye kitlesel göçünü durdurmaya odaklanacak Atatürk’ün mirasından gurur duyan bir lider seçme vakti.” 

“Uzak dur bu bizim ülkemiz”

Wilders, 2017’deki 16 Nisan referandumu öncesi Hollanda’da yaşayan Türkiye vatandaşı seçmenler için toplantı yapmak isteyen dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya izin verilmemesiyle ilgili gerilim sırasında da öne çıkmıştı.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde eylem düzenleyen Wilders ve destekçileri Türkçe ve Hollandaca, “Uzak dur, bu bizim ülkemiz” yazılı pankart açmıştı.

- Advertisment -