Ana SayfaDış Haber99 yaşındaki eski ABD Başkanı Jimmy Carter: “Kamala Harris’e oy vermek için...

99 yaşındaki eski ABD Başkanı Jimmy Carter: “Kamala Harris’e oy vermek için yaşamaya çalışıyorum”

1 Ekim’de 100. yaşına basmaya hazırlanan 99 yaşındaki Demokrat Partili eski ABD Başkanı Jimmy Carter: “Doğum günüm ikinci planda. Sadece Kamala Harris'e oy verebilmek için hayatta kalmaya çalışıyorum."

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter, 1 Ekim’de 100. yaşına basmaya hazırlanırken, 2024 Kasım’ında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a karşı, Demokrat aday Kamala Harris’e oy verebilmek için yaşamaya çalıştığını, doğum gününün onun için ikinci planda olduğunu belirtti.

Atlanta Journal-Constitution tarafından yayınlanan habere göre, Demokrat Partili eski Başkan Carter’ın torunu Jason Carter, büyükbabasının bu hafta “Sadece Kamala Harris’e oy verebilmek için hayatta kalmaya çalışıyorum.” dediğini aktardı. Torunu Jason Carter, Atlanta Journal-Constitution’a yaptığı açıklamada, büyükbabasının son dönemde “siyaset ve Gazze’deki çatışmalar konusunda daha uyanık ve ilgili” olduğunu söyledi.

1977-1981 yılları arasında ABD’nin 39. Başkanı olarak görev yapan Carter, Şubat 2023’te Plains, Georgia’daki evinde yoğun bakımda tedavi görmeye başlamıştı. Yıllar içinde akciğer ve beyin tümöründen kurtuldu.

Jason Carter’ın sağlık durumuna dair son güncelleme, Mayıs ayında Atlanta’da yaptığı bir konuşmada, eski başkanın “sona yaklaştığını” söylemesinin ardından gelmişti.

Southern Living’e yaptığı açıklamada Jason Carter, ailenin, eski başkanın yoğun bakıma alındıktan kısa bir süre sonra hayatta kalabileceğini düşünmediğini, ancak artık “Tanrı’nın başka planları olduğunu” belirtti.

1 Ekim 1924 doğumlu olan Carter, Amerika’nın yaşayan en yaşlı eski başkanı unvanını taşıyor. 1980 seçimlerini Ronald Reagan’a kaybeden Carter, 2002 yılında uluslararası çatışmalara barışçıl çözümler bulma, demokrasi ve insan haklarını ilerletme ve ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etme konusundaki “bitmek bilmeyen çabaları” nedeniyle Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştü.

- Advertisment -