Ana SayfaHaberlerABD Dışişleri: ‘Kavala'yı serbest bırakın’

ABD Dışişleri: ‘Kavala’yı serbest bırakın’

ABD “bir kez daha” Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulundu. Çağrı ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Birleşik Devletler bir kez daha Türkiye’yi Osman Kavala’yı gözaltından derhal serbest bırakmaya çağırıyor. Kavala aleyhindeki sahte suçlamalar, devam eden tutukluluğu ve aleyhindeki davaların birleştirilmesi de dahil olmak üzere yargılamasının sonuçlanmasında devam eden gecikmeler, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye bağlılığı baltalamaktadır. Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına uymaya ve iç hukuk ve uluslararası yükümlülüklerine uygun olarak davaya adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm sağlamaya çağırıyoruz.

“Ayrıca ABD vatandaşı Dr. Henri Barkey’in bu haksız mahkeme işlemlerine dahil edilmesine dair endişelerimizi belirtmekteyiz. Dr. Barkey’e yöneltilen suçlamaların asılsız olduğuna inanıyor ve Türkiye’yi davasını adil, şeffaf ve hızlı bir şekilde çözmeye çağırıyoruz.”

3 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Kavala, 2013 yılında Gezi Parkı protestolarıyla ilgili suçlamalardan geçen yıl beraat etmiş ancak 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili suçlamalarla yeniden tutuklanmıştı. İlerleyen dönemde temyiz mahkemesi Gezi davasındaki beraat kararını da bozmuştu.

Mahkeme, Kavala’nın tahliye talebini reddetmiş ve iki davanın birleştirilmesine karar vermişti.

- Advertisment -