ABD medyası, ABD Başkanı Donald Trump’ın kabine toplantısı sırasında tartışma çıktığını iddia etti.
New York Times’ın konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre; toplantıda Hükümet Verimliliği Departmanı’nın başındaki Elon Musk, Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu Bakanlık’taki personel sayısını azaltmamakla suçladı; Rubio ise Musk’a “ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan 1500 kişinin erken emekliliğe ayrılmasının, işten çıkarma olarak sayılıp sayılmadığını” ve “Yeniden işten çıkarma yapabilmesi için söz konusu kişileri tekrar işe almayı isteyip istemediği” sorularıyla karşılık verdi.
Tartışmayı bitirmek isteyen Trump, araya girerek Rubio’yu savundu. Trump, Rubio’nun harika bir iş çıkardığını, uğraşması gereken çok şey olduğunu ve sürekli seyahat ettiğini, dolayısıyla herkesin birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.
“Musk, ulaştırma bakanıyla da tartıştı”
Toplantıda Musk ile Ulaştırma Bakanı Sean Duffy arasında da tartışma yaşandı.
Duffy, Musk’ın ekibinin, Federal Havacılık İdaresi bünyesindeki hava trafik kontrol görevlilerini işten çıkarmaya çalıştığını öne sürdü. Musk ise Duffy’nin iddiasını yalanladı.
Trump ve Musk yalanladı
Trump, sosyal medya hesabından “Elon ve Marco’nun mükemmel bir ilişkisi var. Bunun dışındaki herhangi bir açıklama yalan haberdir” mesajı paylaşarak iddiaları yalanladı.
Musk da bu paylaşıma “Az önce beraber akşam yemeği yedik. Güzel bir sohbetti” diye mesaj gönderdi.