Ana SayfaHaberler'ABD Türkiye’ye karşı her an yaptırım açıklayabilir'

‘ABD Türkiye’ye karşı her an yaptırım açıklayabilir’

Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi'nden Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı çıkıp çıkmayacağı beklenirken, sürpriz haber Washington’dan geldi. Reuters: "ABD, S-400’ler için her an Türkiye’ye yaptırım kararını açıklayabilir. Yaptırımın hedefindeki isim Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir olabilir."

Bugün (10 Aralık) Brüksel’de başlayan AB Liderler Zirvesi’nden Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleriyle ilgili yaptırım kararı çıkıp çıkmayacağı kararı beklenirken, bir yaptırım haberi de ABD’den geldi.

Reuters’in geçtiği özel habere göre, ABD S-400’ler nedeniyle bugün yarın Türkiye’ye yönelik bir yaptırım kararı açıklayabilir.

Reuters’a konuşan ABD’li yetkililer, yaptırımların hedefindeki ismin, S-400 anlaşmasının altında imzası olan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir olabileceğini söyledi.

Reuters’in farklı kaynaklardan aldığı bilgilere göre, yaptırım kararının Cuma (11 Aralık) günü açıklanması bekleniyor ama bazı kaynaklar kararın bugün (Perşembe, 10 Aralık) bile açıklanabileceğini söylüyor.

Yarın sona erecek AB zirvesinden sonra, Türkiye hakkında yaptırım yerine ek önlemler açıklanmasının muhtemel olduğu daha önce duyulmuştu.

Reuters’in haberinin ardından dolar kuru 7,87’ye kadar yükseldi.

- Advertisment -