Ana SayfaHaberler"ABD yaptırımı, Türkiye'nin Rusya ve Çin ile işbirliğinin önünü açar"

“ABD yaptırımı, Türkiye’nin Rusya ve Çin ile işbirliğinin önünü açar”

Amerikan yönetiminin S-400'ler nedeniyle Türk savunma sanayiine uyguladığı yaptırımlar Rus basınında yankı bulmaya devam ediyor. Kommersant gazetesinin görüşüne başvurduğu uzmanlar, kararın Rusya ile Türkiye arasındaki teknolojik işbirliğini artıracağı görüşünde.

Strateji ve Teknoloji Analiz Merkezi’nden Ruslan Puhov, ABD önderliğindeki Batılı ülkelerin Erdoğan’ın Batı’dan yüz çevirmesi için elinden geleni yaptığını öne sürüyor. Puhov’a göre, karar sonrası Türkiye savunma sanayii yatırımlarını arttıracak. Bu ise Rusya’nın önünde yeni bir fırsat penceresinin açılması demek.

Askeri uzman, Rusya’nın Türkiye’ye yeni S-400 bataryalarının yanı sıra geliştirilecek ilk Türk jet uçağı için motor da satabileceği düşüncesinde.

Yüksek Ekonomi Okulu’ndan Vasiliy Kaşin, Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye’nin silah alımlarını Çin’i ve Rusya’yı içine alacak şekilde çeşitlendirmesinin ABD açısından kabul edilemez olduğunu söylüyor.

Kaşin’e göre, Türkiye’nin ABD’den satın aldığı ürünlerin alternatiflerini üretmek için savunma sanayiine yatırım yapması da Amerika ile Türkiye arasındaki çatışmayı kaçınılmaz kılan etkenler arasında.

Kaşin de yaptırım kararının Türkiye’nin Rusya ve Çin gibi ülkelerle işbirliğinin önünü açtığı kanısında.

Kaynak: turkrus.com

- Advertisment -