Ana SayfaHaberlerDünyaABD’de bikini kararı: Federal mahkeme, garsonların bikinili çalışmasını yasaklayan yasayı anayasaya aykırı...

ABD’de bikini kararı: Federal mahkeme, garsonların bikinili çalışmasını yasaklayan yasayı anayasaya aykırı buldu

ABD’nin Washington eyaletine bağlı Everett şehrinde belediye garsonların bikinili bir şekilde çalışmasını yasaklayan bir kanun kabul etmişti. Federal mahkeme, bu kanunun eşitliğe aykırı olduğu için anayasayı ihlal ettiğine hükmetti. Mahkemeye göre, bikinili garsonlar için öngörülen yasak erkeklere uygulanmadığı için cinsiyet eşitliğine aykırı. Böylece Everett’te bikinili garsonlar tekrardan görev yapabilecek.

2017 yılında Washington eyaletinin Everett şehrinin belediye yönetimi, kentteki bikinili garsonların önüne geçmek için garsonların üst ve alt gövdelerini kapamalarını öngören bir kanun kabul etmişti. Hillbilly Hotties adında bikinili kadın garsonların hizmet verdiği bir işletme ise bu kanunun bikinili kadın garsonları hedef aldığını ileri sürdü ve yasayı yargıya taşıdı, anayasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Dün Seattle Federal Mahkemesi, yasağın sadece bikinili garson kadınları hedef aldığını söyledi ve aynı yasa erkeklere uygulanmadığı için cinsiyet eşitliğinin ihlal edildiğine hükmetti. Anayasaya aykırı bulunan yasa artık uygulanmayacak ve Everett kentinde kadın garsonlar bikinili bir şekilde hizmet verebilecek. 

- Advertisment -