Ana SayfaHaberlerDünyaABD’nin 101. Hava İndirme Tümeni, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez Avrupa’da,...

ABD’nin 101. Hava İndirme Tümeni, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez Avrupa’da, Ukrayna sınırında: “Savaşmaya hazırız, gerekirse Ukrayna topraklarına gireriz”

CBS News, Romanya’nın Ukrayna sınırına sevk edilen ABD’nin 101. Hava İndirme Tümeni’ni ziyaret etti ve tatbikatlarını izledi. Tümen komutanları, CBS News ekibine gerekirse Rusya ile savaşmaya hazır olduklarını söyledi: “Savaşmaya hazırız, gerekirse Ukrayna topraklarına gireriz.” ABD’nin 101. Hava İndirme Tümeni, Irak ve Afganistan’da savaşmış, en son 2. Dünya Savaşı’nda Avrupa’ya sevk edilmiş, Normandiya Çıkartması’nda görev almıştı.

ABD, Kentucky eyaletinde ana üssü bulunan 101. Hava İndirme Tümeni’ni Romanya’nın Ukrayna sınırına sevk etti. Tümende görevli 4.000 Amerikan askeri Romanya ordusuyla beraber uzun süredir tatbikat yapıyor. CBS News ekibi, tümeni ziyaret etti ve komutanlarla konuştu. Tümen komutanları Rusya ile savaşmaya hazır olduklarını söyledi: ““Savaşmaya hazırız, gerekirse Ukrayna topraklarına gireriz.”

ABD’nin 101. Hava İndirme Tümeni, savaşlarda ve askeri operasyonlarda kritik görevleri üstlenen elit bir askeri birim olarak biliniyor. 101. Hava İndirme Tümeni Irak ve Afganistan’da savaşmış, en son 2. Dünya Savaşı’nda Avrupa’ya sevk edilmiş, Normandiya Çıkartması’nda görev almıştı. 

- Advertisment -