Ana SayfaHaberlerAdalet Nöbeti tahliye getirdi: Emine Şenyaşar altı yıl dört ay sonra oğluna...

Adalet Nöbeti tahliye getirdi: Emine Şenyaşar altı yıl dört ay sonra oğluna kavuştu

Babası ve iki abisinin katledildiği olaydan 3 gün sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar, 6 yıl 4 ay sonra tahliye edildi. Annesi Emine Şenyaşar, uzun süredir adalet nöbeti tutuyordu.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018’de eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan ve dört kişinin ölümüne neden olan olayın davasında tahliye kararı çıktı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu bulunan dört sanığın serbest bırakılmasına ve sanıkların ev hapsi ile adli kontrol şartlarına tabi tutulmasına hükmetti.

Yaklaşık altı buçuk yıl önce, 14 Haziran 2018’de Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında ailenin işyerinde tartışma çıktı. Daha sonra bu tartışma, hastaneye kadar uzadı. Hacı Esvet Şenyaşar (66), oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar’ın da aralarında bulunduğu toplam sekiz kişi yara aldı.

Davanın bugünkü duruşmasında dört tutuklu sanık, SEGBİS sistemi ile cezaevlerinden katılım sağladı. Fadıl Şenyaşar, Diyarbakır 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nden bağlandı. Diğer sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız farklı cezaevlerinden katılarak duruşmada yer aldı.

Emine Şenyaşar sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamazken, ailenin avukatları mahkemede yer aldı. Savcılık, duruşmada tüm sanıkların tahliye edilmesi ve kovuşturmanın genişletilmesini talep etti. Sanık avukatları da tahliye yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme, savunmaların ardından dört tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Tahliye edilen sanıklar hakkında ev hapsi ve adli kontrol uygulanacak. Ayrıca bir sonraki duruşma 21 Şubat 2025’te gerçekleşecek.

Fadıl Şenyaşar akşam saatlerinde tahliye edildi

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Şenyaşar’ın tahliyesi evraklarda yanlışlık olduğu gerekçesi ile geç saatlerde oldu. Cezaevi idaresi Şenyaşar’ın başka dosyadan tutuklu olduğunu iddia ederek tahliye işlemlerini başlatmak istemedi.

Avukatların girişimi ile Şenyaşar’ın başka dosyadan tutuklu olmadığının kanıtlanması üzerine tahliye işlemeleri başlatıldı.

Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye olan Şenyaşar’ı annesi Emine Şenyaşar, avisi ve DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın yanı sıra çok sayıda kişi karşıladı. Emine Şenyaşar oğluna sarılarak gözyaşı döktü.

“Altı yıl dört aydır bu anı bekliyoruz”

Karşılama sonrası konuşan Ferit Şenyaşar, “Altı yıl dört aydır bu anı bekliyoruz. Tarafsız bir yargı olsaydı kardeşim bir ay içerde kalmazdı. Annem yıllardır mücadele ediyor. Annemin mücadelesi ile kardeşim dışarıda. Yargı sistemi annemin mücadelesi karşısında aciz kalmıştır. Annem evde oturacak ama hukuki mücadelemiz devam edecek. Kardeşim gibi tutuklu olan binlerce insan var. Siyasi tutsaklar haksız yere içerse. Mücadelemiz onlar için de sürecek. Annemin mücadelesi adalet isteyen herkese ışık olmuştur. Bugün mücadelemizin karşılığını aldık” dedi.

- Advertisment -