Ana SayfaHaberlerEkonomiAHaber zincir marketlere sıfat buldu (“Üç harfliler”), enflasyona çare önerdi: Zabıta “üç...

AHaber zincir marketlere sıfat buldu (“Üç harfliler”), enflasyona çare önerdi: Zabıta “üç harflileri” mühürleyebilmeli

AHaber’cilere göre “hayat pahalılığının baş müsebbibi” zincir marketlerdeki mevcut denetim sistemi caydırıcı olmaktan çok uzak; sistem değiştirilmeli, zabıta doğrudan yetkilendirilmeli… Zabıta bir usulsüzlük tespit ettiğinde bunu “üç harfliler”in tabelasına yapıştırabilmeli ve kapısına “bu market 15 gün süreyle kapatılmıştır” ilanı asıp marketi mühürleyebilmeli.

Hayat pahalılığı karşısında oluşan kamuoyu tepkisini iktidar dışı aktörlere yöneltmek için yoğun bir çaba içine giren iktidar medyası son haftalarda özellikle zincir marketleri hedef almaya başladı. İktidar medyasının görsel kısmının ‘amiral gemisi’ AHaber’de Pazar geceleri yayımlanan “Canan Barlas’la Gündem” programının 10 Nisan geceki bölümünde zincir marketler, cinler için kullanılan “üç harfliler” sıfatıyla anılmaya başladı.

Programda, zincir marketlerin fiyat etiketlerinde yaptıkları oyunların mevcut denetim sistemiyle önüne geçilemediğinden yakınıldı. Zabıtaların bugün tespit ettiği bir usulsüzlüğün ancak Eylül ayında sonuç verdiği hatırlatıldı ve etkili bir denetim için öneride bulunuldu.

Öneriye göre, yapılması gereken şey doğrudan zabıtayı yetkilendirmekti. Zabıta bir usulsüzlük tespit ettiğinde bunu “üç harfliler”in tabelasına yapıştırabilmeli ve kapısına “bu market 15 gün süreyle kapatılmıştır” ilanı asıp marketi mühürleyebilmeliydi.    

- Advertisment -