Ana SayfaHaberlerAK Parti “değişim ve yenilenme” temasıyla kongreye gidiyor: 7 Ekim

AK Parti “değişim ve yenilenme” temasıyla kongreye gidiyor: 7 Ekim

14 Mayıs seçiminde kabinenin nerdeyse tamamını vekil yaparak değiştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası bu kez AK Parti’de değişime hazırlanıyor. 7 Ekim’de “Değişim” temasıyla olağanüstü kongre giden AK Parti’nin en üst karar organı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda (MKYK) büyük değişiklik yaşanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MKYK toplantısında, partinin 4. Olağanüstü Kongresi’nin 7 Ekim’de Ankara’da yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda MKYK üyelerine AK Parti’nin cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini kazanmasına katkılarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, Mart 2024’teki yerel seçimlere AK Parti kadrolarının kendi içinde “değişim ve yenilenmeyi tamamlayarak” girmesini önemsediği mesajına vurgu yaptı.

7 Ekim’deki kongrede MKYK’nın büyük oranda değişip, yenileneceğini belirten parti kurmayları, “Halkımız, değişimi ve yenilenmeyi asıl yapanın AK Parti olduğunu açıkça görecek” diyor. Kongrenin ana temasının “değişim ve yenilenme” olacağını belirten aynı kurmaylar, bu temanın kongreye giden süreçte yapılacak değerlendirme toplantılarında alınacak kararlarla güçlendirileceğini söylüyor.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu 12 Eylül’de toplanacak ve 7 Ekim’deki olağanüstü kongrenin mesajlarını, sloganlarını belirleyerek, “değişim ve yenilenme”nin halka nasıl anlatılacağını kesinleştirecek. 12 Eylül’deki toplantıda AK Parti Teşkilat Başkanlığı, kongre hazırlıklarına ilişkin özel bir sunum yapacak.

Hedef yerel seçimler, adaylar Kasım’da belirlenecek

AK Parti MKYK’da parti üst yönetimine yerel seçimlere hazırlıkların güçlendirilmesi talimatını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, tıpkı cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçiminde olduğu gibi yerel seçim kampanyasında da etkin olması bekleniyor.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere Millet İttifakı’nın kazandığı belediyeler için AK Parti’nin aday bulmakta sıkıntı yaşadığına dair iddiaları reddeden AK Partili kurmaylar “Aday sıkıntısı diye bir şey yok. Adaylar Kasım ayında belirlenecek. En kısa zamanda da halkın içinde olacaklar. Etkin bir kampanya yürüyecek” diyor.

Mart 2024 seçimlerinin tıpkı 2019’da olduğu gibi İstanbul seçimlerine kilitleneceği ve bir İstanbul yarışına döneceği de kesin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyunda yaptığı açıklamalara paralel olarak parti üst yönetimine de İstanbul için özel hazırlık yürütülmesi talimatı verdiği biliniyor. 2019’daki seçim döneminde çok konuşulan ve Erdoğan’ın İstanbul için “çılgın proje” dediği Kanal İstanbul’u bu seçim döneminde de gündemde tutması, yeni “çılgın projelerle” de İstanbul’daki seçim yarışını büyütmesi bekleniyor.

- Advertisment -