Ana SayfaHaberlerAK Partili Ensarioğlu’ndan Yerlikaya’ya “Ölürüm Türkiyem”li gözaltı tepkisi: “Milliyetçilik üzerinden karıştırmak karşı...

AK Partili Ensarioğlu’ndan Yerlikaya’ya “Ölürüm Türkiyem”li gözaltı tepkisi: “Milliyetçilik üzerinden karıştırmak karşı milliyetçilikleri de kışkırtır”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, halay çekerken “Öcalan” sloganı attıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlara polisim “Ölürüm Türkiyem” şarkısını dinletmesine gelen tepkiler için “Onları üzmek için yapıldığına inanmıyorum. Ölürüm Türkiyem’i dinlerken içim kıpır kıpır oluyor” diyen İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya: “Polis otosunda ‘Ölürüm Türkiyem’ müziği çalıp yeni bir karşı milliyetçilik veya toplumu geren, rahatsız eden birtakım uygulamalardan da yetkililerin, devlet görevlilerin de kaçınması lazım. Farklı etnik grupların olduğu bir ülkede milliyetçilik üzerinden karıştırmak her zaman karşı milliyetçilikleri de kışkırtır ve tahrik eder. Bu da Türkiye toplumunu böler ve üzer.”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu son dönemde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekenlerin tutuklanması ile Van ve Diyarbakır’da Kürtçe yazılan “Önce Yaya” uyarı yazılarının kimliği belirsiz kişilerce silinmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Amida Haber’e konuşan Ensarioğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın “Öcalan” sloganı attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan kişilere polislerin Ölürüm Türkiyem müziğinin dinletilmesiyle ilgili yaptığı “Onları üzmek için yapıldığına inanmıyorum. Ölürüm Türkiyem’i dinlerken içim kıpır kıpır oluyor” yorumu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“‘Ölürüm Türkiyem’ müziği çalıp yeni bir karşı milliyetçilik veya toplumu geren uygulamalardan devlet görevlilerin kaçınması lazım”

“Kürtçe, Zazaca, Türkçe veya başka dilde halay, her neyse bunun hiçbir yasa dışılığı yok. Ancak bazı videolarda halaylar çekilirken yasa dışı sloganlar atılmış. Buna hukuk çerçevesinden müdahale ediliyorsa bir sorun yok. Ancak hukuk çerçevesinde müdahale ederken polis otosunda ‘Ölürüm Türkiyem’ müziği çalıp yeni bir karşı milliyetçilik veya toplumu geren, rahatsız eden birtakım uygulamalardan da yetkililerin, devlet görevlilerin de kaçınması lazım.”

“Hele devlet yetkileri daha ağır başlı, daha hukuk çerçevesinde olması lazım”

“Farklı etnik grupların olduğu bir ülkede milliyetçilik üzerinden karıştırmak her zaman karşı milliyetçilikleri de kışkırtır ve tahrik eder. Bu da Türkiye toplumunu böler ve üzer. O yüzden daha dikkatli olmak lazım. Hele devlet yetkileri daha ağır başlı, daha hukuk çerçevesinde, her şeyi hukuk içinde yapması lazım. Yoksa herkes istediği dilde halay çeker ama o halaylarda suç sayılan birtakım şeyler, sloganlar varsa devlet müdahale edecekse de hukuk çerçevesinde müdahale edecek.”

Diyarbakır’ın farklı noktalarındaki yazıların silinmesini doğru bulmadığını belirten Ensarioğlu, “Trafikte dikkat çekmek için yazılan yazılar. Burada yasadışı bir durum yok. Yasa dışı olmayan hiçbir uygulamaya kimsenin müdahale etme hakkı yok. Bununla ilgili Diyarbakır Valisi ve Emniyet müdürü ile görüşeceğim. Bakalım nedir, haberleri var mı? Kimdir bunları yapan? Nasıl oluyor? Hepsini görüşeceğim. Bu işleri karıştırmanın, köpürmenin kimseye faydası olmaz. Yani yasal olan her şeye, herkes riayet edecek. İlgili kurumlarla görüşeceğim, bu soruşturulmalı. Biz de kendi açımızdan soruşturuyoruz” dedi.

- Advertisment -