Ana SayfaHaberlerGündemAkşener, CHP’nin ihraç için disipline gönderdiği Tanju Özcan ile açılış yaptı

Akşener, CHP’nin ihraç için disipline gönderdiği Tanju Özcan ile açılış yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin bir kadına yönelik cinsiyetçi sözleri yüzünden 26 Eylül’de disiplin kurulunda ihracını görüşeceği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile açılış yaptı. Özcan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için “Bolu’da bir kardeşiniz var, sekiz yıllık devlet deneyimi var, girdiği seçimlerin hepsini kazanmış, aklınızda bulunsun” sözlerine Akşener de espriyle yanıt verdi: Tanju beyi vitesi yükseltmiş gördüm, unutmayacağım”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’nın daveti üzerine belediyenin yeni itfaiye binası açılış törenine katıldı. Özcan, Akşener’e altılı masanın cumhurbaşkanı adaylığı için, “Bolu’da bir kardeşiniz var, sekiz yıllık devlet deneyimi var, girdiği seçimlerin hepsini kazanmış, aklınızda bulunsun.” dedi. Akşener, Özcan’ın bu söylemine şöyle cevap verdi: “Tanju Bey’i vitesi yükseltmiş gördüm. Şimdi herkesi komayı sokayım. Unutmayacağım.”

Ne olmuştu?

Göçmen karşıtı politikalarıyla sık sık gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cinsiyetçi yorum ve sözleri nedeniyle, “tedbirli” olarak ve “kesin ihraç” talebiyle, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edildi.

Özcan, bir meclis toplantısında el kaldıran AK Partili Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun 22 Ağustos’ta yaptığı toplantıda, kesin ihraç talebiyle parti disiplinine sevk edilen Özcan hakkında henüz karar çıkmadı. Dosya, 26 Eylül’deki Yüksek Disiplin Kurulu’na ertelendi.

- Advertisment -