Ana SayfaHaberlerGündemAkşener: ‘Kadınların erkeklere güvenemediği bir dünya kıyamet alametidir’

Akşener: ‘Kadınların erkeklere güvenemediği bir dünya kıyamet alametidir’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu: “İyi ve cesur insanların iktidarında diyeceğiz ki; 'Tek bir kadının gözyaşı döktüğü dünyayı yıkıp, yenisini kuracağız.'”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bugünkü grup toplantısında İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması tartışmalarına özel bir yer ayırdı. Akşener, iktidarın bu yöndeki taleplere kulak vermemesini, bunu yerine Sözleşme’yi hakkıyla uygulamasını istedi.

Memleketin her köşesinde kadınlara şiddet uygulandığını söyleyen Akşener şunları kaydetti:

“Son olarak 27 yaşındaki Pınar Gültekin katledildi. Türkiye bu utançtan kurtulmak zorunda. Geçtiğimiz günlerdeki bir gösteride açılan pankart yüreğimi dağladı; ‘Kız kardeşlerim, bir gün ölürsem davam size emanettir.’ Ey Türk erkekleri bu sözlere kulak verin. Kadınların erkeklere güvenemediği bir dünya kıyamet alametidir. İyi ve cesur insanların iktidarında diyeceğiz ki; ‘Tek bir kadının gözyaşı döktüğü dünyayı yıkıp, yenisini kuracağız.’ Kadın ve erkek, her bir ferdi sevmek gerekir. Bu yüzden Sayın Erdoğan’ı İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmek yerine uygulamaya çalışmaya davet ediyorum.”

- Advertisment -