Ana SayfaDış HaberAl Jazeera’nın yayınladığı şok videoyu CNN İsrail ordusuna sordu: “İsrail, 2 Filistinliyi...

Al Jazeera’nın yayınladığı şok videoyu CNN İsrail ordusuna sordu: “İsrail, 2 Filistinliyi öldürüp buldozerle gömdüğünü itiraf etti”

Al Jazeera'nin yayınladığı şok videoda İsrail askerlerinin Gazze’deki sahilde yürüyen iki Filistinli erkeği öldürdüğü ve cesetlerini buldozerle gömdüğü görülüyordu. Videoyu İsrail ordusuna soran CNN’e itiraf geldi: “ Filistinliler operasyon bölgesine şüpheli bir şekilde yaklaşıyordu ve uyarı ateşine yanıt vermediler, İsrailli askerleri de patlayıcı taşıdıkları endişesiyle bu kişileri öldürdü ve cesetlerini buldozerle ezdi.”

Videoda Gazze’de bir plajda birbirinden ayrı yürüyen iki adam görülüyor; her ikisi de bir grup İsrail askerine temkinli bir şekilde yaklaşırken teslimiyeti simgeleyen beyaz bayraklar sallıyor. Videoda adamlardan birinin elleri havada askerlere doğru yürüdüğü görülüyor. Bir miktar kum ve betonun arkasında gözden kayboluyor. Daha sonra ona ne olduğu belli değil. İkinci adam askerlere doğru dönüyor. Aceleyle kameradan uzaklaşırken, bir İsrail zırhlı aracı tarafından takip edildiği görülüyor. Aniden kuma düşüyor, görünüşe göre vuruluyor.

Video daha sonra başka bir açıya geçiyor ve burada İsrail ordusuna ait bir buldozer iki cesedi kum ve moloz yığınları arasına acımasızca gömerken görülüyor. Filmin ikinci yarısında gösterilen cesetlerin, sekansın başında filme alınan iki adam olup olmadığı net değil. Al Jazeera cesetlerin aynı kişiler olduğunu iddia ediyor.

Al Jazeera’nin haberine göre “dev buldozer iki cesedi kürekle alıp kum ve çöplerin içine gömüyor. İsrail askerleri infazları gizlemeye çalışıyor.”

CNN, Al Jazeera’den görüntülerin düzenlenmemiş bir kopyasını aldı, videonun coğrafi konumunu tespit etti ve plajdaki olayı gösterdiğini doğruladı. Uydu görüntüleri ve videolar dabuldozerler gibi İsrail askeri mühendislik araçlarının orada konuşlandırıldığını gösteriyor.

- Advertisment -