Ana SayfaHaberlerAlbayrak’ı es geçti, ekonomide “muhteşem kalkışı” övdü

Albayrak’ı es geçti, ekonomide “muhteşem kalkışı” övdü

Geçen Pazar akşamından bu yana Albayrak’ın istifasıyla ilgili konuşmayan MHP Lideri, partisinin grup toplantısında da istifayı yok saydı. Mayıs ayında “Çok başarılı bulduğumuz Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar“ diyen Bahçeli, ekonomide yeni dönemi övdü: “Ekonomide açılan ya da açılacak yeni ufuklarla, demokrasi ve hukuk alanlarında muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Mayıs 2020’de yaptığı bir açıklamada “Çok başarılı bulduğumuz Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar! İnsanda biraz edep olur, biraz erdem olur” ifadelerini kullanmış, Berat Albayrak da twitter hesabından Devlet Bahçeli’ye teşekkür etmiş, “Tüm gayreti ile Büyük ve Güçlü Türkiye idealini sahiplenen, siyasette gayesi millet olan sizlerin ekonomideki mücadelemize verdiği destek bizler için tarifsizdir. Bu destek ile aşamayacağımız badire yoktur. Size ve şahsınızda MHP ailesine şükranlarımı sunarım.” demişti.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:1fc467f2-2f06-4d52-83f2-011f6ea6b00d.jpg

“Muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum”

Daha önce Berat Albayrak ile ilgili böyle övgü dolu açıklamalar yapan Bahçeli, meclis grup toplantısında Berat Albayrak’ın ismini ve istifasından yine hiç bahsetmeden konuyu ekonomide yeni döneme getirdi.

Bahçeli, “Ekonomide açılan ya da açılacak yeni ufuklarla, demokrasi ve hukuk alanlarında muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum” dedi.

“Kuyu kazmak yerine birbirimize kol kanat germeliyiz”

Konuşmasındaki Cumhur İttifakı vurgusu da dikkat çeken Bahçeli, “Cumhur İttifakı ortak dileği gerçekleştirmek için mücadele etmektedir. Kuyu kazmak yerine bir birimize kol kanat germeliyiz, kavga etmek yerine kucaklaşmalıyız. Ne yapacaksak, neyi başaracaksak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ruhuna bağlı kalarak gerçekleştirmek zorundayız. Birbirimizi anlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Ana dilde eğitimi kim izah edecek?”

CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi’nin bir anayasa taslağı üzerinde çalıştıkları iddiasına da değinen Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Kurulan veya kurdurulan masaya kimler oturdu? İhanet metnini kim yazdı? Türk’ü, Türk milletini, Atatürk’ü, vatandaşlık tanımının değiştirilmesini, ana dilde eğitimi kim izah edecek? PKK kurmuş, kalem siparişi de FETÖ’ye verilmiştir. Utanç verici bir rezalettir.”

- Advertisment -