Ana SayfaHaberlerAltı milyon kişi ‘terör siyaseti’ne mi oy verdi? İktidardan iki farklı bakış…

Altı milyon kişi ‘terör siyaseti’ne mi oy verdi? İktidardan iki farklı bakış…

Dün (19 Şubat) iktidar cephesinden, HDP’ye verilen altı milyon oyun niteliği hususunda iki farklı değerlendirme geldi. Önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki HDP oylarına lanet okudu… Akşam da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum “Altı milyon seçmen terör siyasetine oy verdi denebilir mi” diye sordu.

Dün (19 Şubat) gündüz saatlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri’de Melikgazi Belediyesinin yaptırdığı Sami İpek Caddesi’nin açılışında konuştu. Özhaseki, CHP’nin HDP oylarını almak için “olmadık kalıba girdiğini” söyledi ve HDP’ye verilen oyları nitelerken şöyle konuştu:

“HDP’yi her fırsatta söylemeliyiz. Bir gün olsun Mecliste PKK’ya ‘lanet olsun’ diyemediler. ‘Biz teröre karşıyız, iki taraf da silah bırakmalıdır’ diyorlar. Biz bunları biliyoruz. Ana muhalefet de bunların sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Genel Başkanları beyanat veriyor, ’13 askerimizin katili Cumhurbaşkanıdır.’ Allah seni ıslah etsin. Ne olur bir gün PKK’yı kınasan. ‘3 tane oy alacağım’ diye bu adamlara yaltakçılık yapmasan. Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin.”

Dün akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Habertürk televizyonunda katıldığı programda bir soru üzerine, HDP’ye verilen oyların “terörü desteklemek”le bağının kurulamayacağını şu sözlerle dile getirdi:  

“Seçmenin seçimlerde önüne konan seçeneklerden birisini tercih etmesi, oy vermesi demokrasinin, siyasi katılım hakkının gereğidir. Ama oy verdiği siyasi partinin bütün pratikleri bakımından sorumluluk hissetmesi. Sonuçta orada bir temsil ilişkisi var. Bugün 6 milyon seçmen üzerinden meseleyi konuştuğunuzda bu seçmen hakikaten terör vesayeti altında siyaset yapılmasını meşru mu kabul ediyor? Demokratik siyaset üzerinden kendini ifade etmek istiyor. 6 milyon seçmen terör siyasetine oy verdi denebilir mi?”

Mehmet Uçum’un sözlerinin, Özhaseki’yi ‘düzeltme’ gibi bir amacı var mıydı? Bunu belki önümüzdeki günlerde anlayabileceğiz.

- Advertisment -