Ana SayfaHaberlerAnkara Biden’a ısınıyor: AA’dan ilk olumlu Biden haberi geldi

Ankara Biden’a ısınıyor: AA’dan ilk olumlu Biden haberi geldi

ABD’de başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın henüz kesin olmasa da zafere çok yaklaşmasıyla Ankara’nın dilinin değiştiğine dair ilk işaret geldi. Anadolu Ajansı’nda “Biden, Türkiye'nin önemini çok iyi biliyor” başlığı ile bir haber yayınlandı.

Seçim sürecinde açık olarak Trump’a destek veren ve Türkiye ile ilgili açıklamaları sebebiyle aylar öncesinden Joe Biden’a kızgın olan Ankara, başkan seçilmek üzere olan Demokrat Parti adayına karşı kullanılan dili yumuşattı.

Anadolu Ajansı bir eski Amerikalı senatöre dayanarak “Biden, Türkiye’nin önemini çok iyi biliyor” başlığıyla bir haber yayınladı.

ABD Kongresi eski üyesi Toby Moffett’in açıklamasına yer verilen haberde, Moffett’in “Türkiye, ABD için çok önemli. Biden bu durumu çok iyi biliyor. Biden’ı uzun zamandır tanıyorum. Kendisi bu ilişkilere çok değer verir” dediği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Joe Biden’ın 19 Aralık’ta New York Times (NYT) yayın kuruluna verdiği söyleşide sarfettiği sözler Türkiye’de aylar sonra gündem olmuştu.

Biden söyleşide, “Erdoğan bir otokrattır, yapmamız gerektiğini düşündüğüm şey, ona karşı çok farklı bir yaklaşım benimsemek ve muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça ortaya koymak” ifadesini kullanmış; muhalefete desteğini açıkça belirterek “Erdoğan’ı mağlup edin. Darbeyle değil, seçim süreciyle” demişti.

Bu sözler, telaffuz edildikten sekiz ay sonra Türkiye’de gündem olmuş ve tüm devlet kademesinden Biden’ı sert sözlerle eleştiren açıklamalar gelmişti.

- Advertisment -