Ana SayfaHaberlerGündemAnkara’nın bürokratları İstanbul’daki taksi düzenlemesini reddetti

Ankara’nın bürokratları İstanbul’daki taksi düzenlemesini reddetti

İBB’nin eğitimli şoför, kartla ödeme gibi düzenlemeler içeren İstanbul’a yeni 6 bin taksi projesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’ndeki (UKOME) görüşmelerin ardından üçüncü kez reddedildi. Şubat ayında yapılan düzenlemeyle bakanlık UKOME üyeleri arasına yeni temsilciler eklemiş, denge İBB aleyhine 11-14 değişmişti. İmamoğlu oylama sonrası "Biz ısrarla getireceğiz. Talimat öyle geldi, mesajlardan görüyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından ilk olarak Haziran ayında dillendirilen ve UKOME toplantısına taşınan İstanbul’da 6 bin yeni taksi plakası teklifi bugün üçüncü kez UKOME toplantısının gündem konuları arasında yer aldı.

Daha önce iki kez reddedilen teklif, bugün de bakanlıkların temsilcilerinin oyları ile üçüncü kez reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni projeyle, şehirdeki 17 bini aşkın taksiye 6 bin daha eklemek istiyor. Bu taksilerin mülkiyetlerinin ise İBB’nin elinde olması planlanıyor.

“Talimat öyle geldi, mesajlardan görüyorum”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, oylamanın sonrasında Bakanlık ve Valilik temsilcilerine, “Biz ısrarla getireceğiz. Talimat öyle geldi, mesajlardan görüyorum. Ben bu talimat sürecini halkın vicdanına havale ediyorum, her grubu bu konuda düşünmeye sevk ediyorum” dedi.

“Doğru er geç karşılığını bulur”

Toplantının ardından kişisel sosyal medya hesabından teklifin reddini değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un talebi olan yeni taksi sistemi, talimatlarla verdirilen oylarla UKOME’de reddedildi. Bu ret kararı teklifin tekrar gelmesine mani değil. 16 milyon İstanbulluya ve binlerce taksi sürücüsü esnafımıza verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Doğru, er geç karşılığını bulur” ifadelerini kullandı.

UKOME’nin yapısı Şubat’ta değiştirilmişti

Büyükşehirlerde belediyelerin yönettiği UKOME’nin yapısı Şubat ayında Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle değiştirilmişti. Yeni yönetmelikte, Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da UKOME üyesi yapılmıştı.

Son üyelerle UKOME’de İBB’nin 11, bakanlık ve müdürlüklerin ise 14 üyesi oldu.

UKOME üyeleri şunlar:

İBB ve bağlı kuruluşlarının temsilcileri: 11
Bakanlıklar: 4
Jandarma Genel Komutanlığı: 1
Emniyet Genel Müdürlüğü: 1
Sahil Güvenlik Komutanlığı (İstanbul, İzmir, Antalya gibi deniz bulunan büyükşehirler için): 1
Liman Başkanlığı (İstanbul, İzmir, Antalya gibi deniz ve içsu bulunan büşükşehirler için): 1
Karayolları Genel Müdürlüğü: 1
Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü: 2
Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü: 1
Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü: 1
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü: 1
AFAD: 1
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu: 1

- Advertisment -