Ana SayfaHaberlerAnnesi Bild’e konuştu: ‘Kamyonetin arkasındaki kız” Gazze’de bir hastanede

Annesi Bild’e konuştu: ‘Kamyonetin arkasındaki kız” Gazze’de bir hastanede

Hamas'ın İsrail'e yaptığı saldırının ilk saatlerinde militanların sürdüğü bir kamyonetin arkasında yarı çıplak biçimde hareketsiz yatan kadının Alman vatandaşı Shani Nicolu Louk olduğu tespit edildi. Ailesi, Shani’nin Filistin’de bir hastanede yoğun bakımda olduğunu bilgisini aldıklarını söyleyip yetkililere harekete geçmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Hamas’ın İsrail’e yaptığı saldırının ilk saatlerinde rasta saçlı genç bir kadının militanların sürdüğü bir kamyonetin arkasında yarı çıplak biçimde hareketsiz yattığı görüntüler dünya gündemine oturmuştu.

Önceleri bu kadının bir İsrail askeri olduğu ve Hamas militanları tarafından çatışmada öldürülüp teşhir edildiği iddia ediliyordu. Ancak onu bacağındaki dövmeden tanıyanlar, Hamas militanlarının paraşütle indiği festival alanında bulunan 22 yaşındaki Almanyalı Shani Nicolu Louk olduğunu teşhis etti.

Umutlar tam sonra ermişken Filistinli kaynaklar ailesine ulaşarak Shani’nin Hamas’a ait hastanede bulunduğunu söyledi.

Annesi Ricarda Louk, Alman BILD gazetesine bir video mesaj gönderdi:

“Hızlı hareket edip Shani’yi Gazze Şeridi’nden çıkarmalıyız!”

“Shani’nin hayatta olduğuna ancak ciddi bir beyin travması geçirip yoğun bakımda olduğuna dair kanıtımız var. Geçen her dakika çok kritik”

“İşin hukuki kısmını tartışacak vaktimiz değil”

Daha sonra Shani’nin kredi kartı Pazar akşamı Gazze’deki “Endonezya Hastanesi”nin önündeki bir dükkanda kullanıldı. Karttan para çekilmedi ancak Ricarda Louk bankadan e-posta yoluyla bir uyarı mesajı gedli.

Baden-Württemberg eyaletinin Ravensburg şehrinden gelen dövme sanatçısı Shani, Hamas saldırısından önce Meksikalı sevgilisi Orion Hernández ile Kibbutz Re’im yakınındaki “Süpernova Festivali”nde bulunuyordu.

Annesi, saldırı sırasında Shani’yle telefonda olduğunu, kızına “etrafta sığınacak bir yer var mı?” diye sorduktan sonra hattın kesildiğini söylüyor.

Daha sonra alınan bilgilere göre Shani ve sevgilisi, diğer dört kişiyle birlikte arabalarla kaçmak için otopark alanına koşuyor. Bu sırada çıkan kargaşada birbirlerini kaybedince arkadaşları çalılıklara saklanıyor ancak ortalık durulduğunda Shani ve sevgilinin kayıp olduğunu anlıyorlar.

İsrailli yetkililer, festival alanında 260’a yakın ceset bulduklarını açıkladı. Görgü tanıkları, militanların makineli silahlar, roketler ve patlayıcılarla gördükleri herkesi hedef aldığını söylüyor.

- Advertisment -