Ana SayfaHaberlerAntalya’da siyaset nezakete karşı

Antalya’da siyaset nezakete karşı

Sosyal medya hesabından AK Partili eski belediye başkanı Menderes Türel’in işyerine yaptığı ziyaretin fotoğraflarını paylaşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, koronavirüsten yoğun bakımda tedavi gören mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le ilgili henüz bir paylaşımda bulunmadı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, önceki gün (8 Eylül) şehrin eski belediye başkanı Menderes Türel’in iş yerini ziyaret etti. Türel’in Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş yerine giden Yazıcı’nın bu ziyareti, Antalya Valiliği’nin resmi Twitter hesabından duyuruldu:

“Antalya Valisi Ersin Yazıcı, önceki gün @ersinyazici1, önceki dönem #Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL’i Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) iş yerinde ziyaret etti.”

Türel’i ziyaret ettiği bilgisini kendi sosyal medya hesabından da paylaşan vali Yazıcı, şehrin yoğun bakıma alınan mevcut belediye başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumu hakkında herhangi bir mesaj yayımlamadı.

Durumu iyiye gidiyor”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Covid sürecinde akciğer dokusunda oluşan tahribat nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden dün yapılana açıklamada Böcek’in tedavisinin iyiye gittiği belirtildi:

“Kamuoyuna Duyuru

“Sosyal medyada asılsız ve çirkin haberler dolaşmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in durumu yoğun bakıma alındıktan sonra daha iyiye gitmekte olup tedavisine devam edilmektedir. En yakın zamanda bizlerle olacaktır.”

Menderes Türel’e tepki

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden bu açıklamanın yapıldığı saatlerde şehrin önceki belediye başkanı Menderes Türel’in, eski ve yeni fotoğrafların paylaşıldığı bir sosyal medya akımına katılması tepki topladı.

Türel’in, Antalya’nın belli zaman aralıklarında çekilmiş fotoğraflarını kolajlayarak paylaştığı mesajı şöyleydi:

“2004-2009 / 2014-2019 :)”

Bu paylaşımın Böcek’in sağlık durumunun kritik olduğu saatlerde yapılması Türel’in eleştirilmesine neden oldu.

Bunun üzerine Türel, “Sayın Böcek’e bir kez daha Allah’tan acil şifalar diliyorum” notuyla bir mesaj daha paylaştı. Mesajına eleştirileri “hizmet üretemeyen siyasi sapkınların marifeti” olarak değerlendirdi:

“Kimse Muhittin Böcek’in sağlık sorunları üzerinden siyaset yapmasın. Bu yaklaşım Sayın Böcek’e yapılan en büyük haksızlıktır. Sosyal medyada Sayın Böcek ile hiç ilgisi olmayan eski ve yeni fotoğrafların gündem olduğu bir kampanyada Antalya’yı hatırlatmayı çarpıtmak, hizmet üretemeyen siyasi sapkınların marifetidir.

“Muhittin Böcek’e ilk geçmiş olsun temennisinde bulunan bir kişi olarak bir kez daha kendisine Allah’tan şifa diliyorum. Böcek’in sağlık sorunlarını siyasete alet edenleri de sağduyuya davet ediyorum.”

- Advertisment -