Ana SayfaHaberlerGündemAntep’te iki Suriyeli Muhammed öldürüldü

Antep’te iki Suriyeli Muhammed öldürüldü

Gaziantep Nizip’te Sanayi Sitesi içinde başından vurulmuş halde bulunan ve yaralı olarak hastaneye kaldırılan 20 yaşındaki Suriyeli Muhammed El Halid iki gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Bu olayın ardından yine Gaziantep’te park etme tartışması yüzünden Suriyeli Muhammed Dip Hurih komşusu tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Son iki ay içinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde öldürülen Suriyeli gençlerin sayısı sekiz oldu.

T24’ün haberine göre Gaziantep Yukarıbayır Mahallesinde yaşanan araba park etme tartışmasında tabanca ile ateş edilen Suriyeli sığınmacı Muhammed Dip Hurih yaralandı. Dr. Ersin Arslan Hastanesine kaldırılan Hurih, hayatını kaybetti. 

Evrensel Gazetesi’nden Ercüment Akdeniz’e konuşan Hurih’in dayısının oğlu M. H. (21), “Komşularla tartışma ilk olmamış. Daha önce de bir tartışma yaşamışlar. Tehditler aldığını söylüyordu. Rahmetli dün akşam arabasını park ederken yine park sorunu yüzünden tartışma çıktı. Sonra evine girdi. Eşi ona yemek için çocukları sokaktan çağırmasını söyledi. O dışarı çıktı ve komşularla tekrar tartışma çıktı. Sonrasında kuzenim kurşunlanarak can verdi” dedi.

Öldürülen Hurih’in 7 ve 4 yaşlarında iki çocuğu olduğunu belirten M.H., “Bu bölgede Suriyeli işçilerin sigortası yoktur. Zaten kuzenim ve ailesi kiracıydı. Çocukları şokta. Eşinin durumu kötü. Kuzenimin anne ve babası da Halep’te. Olayı bugün duydular. Tabi onlar da perişan ama cenazeye gelmeleri mümkün değil” diye konuştu.

Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını söyleyen M.H., “Gözaltına alınanlar Suriyeli değil, T.C vatandaşı. Zaten rahmetlinin silahı yoktu. Polis ailemizin ifadesine başvurdu, davayı takip etmek için avukata ve hukuki desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:1603435528382-retretret.jpg

20 Ekim günü yine Gaziantep’in Nizip ilçesi sanayi sitesi içinde başından silahla vurulmuş olarak bulunan Suriye uyruklu 20 yaşındaki Muhammed El Halid de iki gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
 

- Advertisment -