Ana SayfaHaberlerArınç’a cevap Arıncı’dan: ‘Hukuk önünde de, yarın ruz-u mahşerde de mutlaka hesap...

Arınç’a cevap Arıncı’dan: ‘Hukuk önünde de, yarın ruz-u mahşerde de mutlaka hesap verecektir’

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın Habertürk televizyonundaki açıklamalarına, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı’dan tepki geldi. Arıncı, geçen yıl da Arınç’ın “KHK’lar facia” açıklamasını eleştirmişti.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, Twitter hesabında ad vermeden Bülent Arınç’ı eleştirdi:

“Şehit yakınlarımız başta olmak üzere milletimizin vicdanını yaralayan ve Şehitlerimizin ruhunu sızlatan açıklamalar yapanlar; hukuk önünde de yarın ruz-u mahşerde de mutlaka hesap verecektir.”

Bu Arıncı’nın ilk Arınç eleştirisi değil.

Geçen yıl, TBMM eski başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç katıldığı bir televizyon kanalında “KHK uygulamaları bir facia” deyince, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, yine Twitter hesabından cevap vermişti. Arıncı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın 15 Temmuz şehitleri için paylaştığı videoyu alıntılayarak, “15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimini, o gün şehit ve gazi olanlarla ailelerini unutup darbeci örgüt mensupları için ağlaşanlar için bir kez daha hatırlatayım istedim” diye yazmıştı.

Hem Denetleme Kurulu Başkanı, hem İstanbul Borsası yönetiminde…

1975 doğumlu Arıncı, Ordu Kumru İmam Hatip Lisesi’nden ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1997 yılında Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığı Başbakanlık’ta, 2009’da Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’na getirildi. 2015 yılına kadar bu görevi yürüttü; aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Arıncı 2016’dan bu yana da Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyesi.

- Advertisment -