Ana SayfaHaberlerDünya‘Artık diktatörlere ve zalimlere çuvalla para dağıtmak yok’

‘Artık diktatörlere ve zalimlere çuvalla para dağıtmak yok’

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni yılın ilk gününde Kuzey Kore, Yemen, İran, Belarus ve Türkiye’den kurtarılan Amerikalı rehine ve tutuklular için tivit attı. Rahip Brunson’ın Beyaz Saray’da Trump’la fotoğrafını paylaşıp “Amerika’nın itibarını geri kazandık. Artık diktatörlere ve zorbalara çuvalla para dağıtmak yok” diye yazdı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni yılın ilk gününde kendi yönetiminin icraatını “Önce Amerika” başlıklı bir tivit serisinde paylaştı.

Yurtdışından kurtarılan Amerikalılar için tek tek tivit atanPompeo, bakanlığı dönemindeki en büyük “kavga”lardan birinin Türkiye ile yaşandığını yazdı.

Rahip Brunson’ın Türkiye’de rehine olarak tutulduğunu ifade eden Pompeo, ABD’nin Rehine İşleri Özel Temsilcisi Roger D. Carstens’a iade sürecinde gösterdiği çabadan dolayı teşekkür etti.

Brunson’ın Trump ile Beyaz Saray’da çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Pompeo, “Biz asla ama asla insanlarımızı ABD’ye getirmek için para vermedik. Amerika’nın itibarını geri kazandık. Artık diktatörlere ve zorbaların sahte ‘kırmızı çizgi’lerini tanımak ve onlara çuvalla para dağıtmak yok” diye yazdı.

- Advertisment -