Ana SayfaHaberler‘AYM kararları bağlayıcıdır. Yargı dağıtımı sosyal medyada değil, mahkemededir’

‘AYM kararları bağlayıcıdır. Yargı dağıtımı sosyal medyada değil, mahkemededir’

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM'nin ikinci Enis Berberoğlu kararı için "bağlayıcıdır" dedi. İçişleri Bakanı Soylu'nun annesine hakaret eden kişinin serbest bırakılması hakkında da "Bu alçak, insanlık dışı ifadeleri kullanan kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum" diye konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valiliği’ne yaptığı ziyarette Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ikinci Enis Berberoğlu kararı ve Süleyman Soylu’nun adalet isyanına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“AYM kararları tartışılmaz değil ama bağlayıcıdır”

AYM kararlarının tartışılmaz olmadığını belirten Gül, “Elbette Anayasa Mahkemesi kararlarının hepsine katılmadığımız, kabul etmediğimiz bu süreç de dahil, gerekçeli karar açıklandığında da söylenecek çok şey vardır. Tartışılacak, kabul edilmeyecek ama bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır” dedi.

Soylu’nun annesine hakaret konusu

Bakan Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesine hakaret eden kişinin serbest bırakılması hakkında ise “Bu hayasız saldırıları gerçekleştirenleri kınıyorum. Bu alçak, insanlık dışı ifadeleri kullanan kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum” diye konuştu.  

“Yargı dağıtımı sosyal medyada değil mahkemededir”

Gül ayrıca, “Hiç kimsenin annesine, eşine, çocuklarına kimsenin küfretme hakkı yoktur. Bu konuda aile bizim en kutsalımızdır. Bu konuda yasalarda da bir ihtiyaç olması halinde elbette değerlendirmeler yapılması gerekir. Yargı dağıtımı sosyal medyada değil, mahkemededir” dedi.

- Advertisment -