Ana SayfaHaberlerDünyaAzerbaycan, Zafer Günü’nü Atatürk için 10 Kasım’dan 8 Kasım’a değiştirdi

Azerbaycan, Zafer Günü’nü Atatürk için 10 Kasım’dan 8 Kasım’a değiştirdi

44 günlük savaş sonunda Dağlık Karabağ’ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını ele geçiren Azerbaycan, Suşa şehrinin ele geçirildiği 10 Kasım gününü Zafer Günü olarak ilan etmişti.

Azerbaycan Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 10 Kasım’ın Türkiye’de Atatürk’ü anma günü olması nedeniyle, zafer gününün tarihi 8 Kasım olarak değiştirildiği açıklandı

Açıklamada şöyle dendi:

“ 10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk dünyasının tarihine kızıl harflerle yazılmış büyük şahsiyet Mustafa Kemal Atatürk’’ün anma günüdür. Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Alıyev, Mustafa Kemal Atatürk sizin için ne kadar aziz ve hürmetli ise o kadar da Azerbaycanlılar için aziz ve hürmetlidir. Azerbaycan’ı yürekten seven, Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, akderi bizim kaderimizdir diyen Mustafa Kemal Atatürk, her bir Azerbaycanlının kalbinde kendine yer edinmiştir. Onun hatırası ülkemizde de büyük saygıyla yad olunur. Kasım’ın 10’un Türkiye’de Mustafa Kemal Atatürk’ün anma günü olduğunu dikkate alınarak Azərbaycan Cumhuriyeti Başkanı Sayın İlham Zafer Günü’nün tarihinin değiştirilmesi kararını kabul etmiştir.

- Advertisment -