Ana SayfaHaberlerBabacan: Bu bir istifa değil, iflas açıklamasıdır

Babacan: Bu bir istifa değil, iflas açıklamasıdır

Babacan Berat Albayrak’ın istifası üzerine konuştu: "Dün gece yapılan açıklama bir istifa açıklaması değil, bir iflas açıklamasıdır. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dün gece sosyal medya üzerinden iflasını açıklamıştır.”

Deva Partisi lideri Ali Babacan, partisinin Bilecik il Kongresi’nde Berat Albayrak’ın istifası üzerine konuştu.  Babacan “Bu açıklama bir istifa değil, bir iflas açıklamasıdır” dedi.

Babacan’ın konuşmasından notlar şöyle:

“Hazır rekor demişken, dün biliyorsunuz sosyal medya hesabında bir istifa mektubu paylaşıldı. Onda da beğeni rekoru kırdılar. Dakikada 3 bin kişi istifayı beğendi. İnsanlar sosyal medyada aldılar bu haberi ve telefonlarının o ‘like’ tuşuna bastılar hemen. Ama açıyorsunuz televizyonları, tık yok. Ne bir son dakika ne başka bir şey. Bekleniyor. Talimat bekleniyor. Sadece ekonominin değil, basın özgürlüğünün de geldiği içler acısı durum bu.

“İlk defa yakın bir akraba bakan olarak atandı”

“Akraba kayırmacılığının, basını sansürleme işgüzarlığının kötü sonuçlarına son 24 saatte tekrar şahit olduk. Halkımıza yoksulluğu dayatan beceriksiz ekonomi politikasının iflasını canlı canlı izledik. Demokrasiyi, hukuku, insan haklarını askıya alanlar; saatlerdir devleti de askıya almıştır. Dün gece yapılan açıklama bir istifa açıklaması değil, bir iflas açıklamasıdır. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dün gece sosyal medya üzerinden iflasını açıklamıştır.

“2018’de sadece Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmedi, ilk defa Türkiye’de bir yakın akraba Hazine Bakanı olarak atandı. Bir kişinin bu memlekete maliyetinin ne kadar büyük olduğunu düşünebiliyor musunuz?  Bilanço ortada. Sıfırların atılmadığı eski parayla Hazine’nin 970 katrilyon olan borcu, 1.863 kentrilyona çıktı. Sıfırlar atılmasaydı kentrilyon demeye başlayacaktık.

“Çöküşün faturasını bir iki isim değişikliğiyle kapatmaya çalışıyorlar”

“Hazineyi boşalttılar anladık da, şu anda hazinenin başı da boş. Devlet böyle yönetilmez, ciddiyete yakışmaz. Özgürlüklerin olmadığı, adaletsizliğin kol gezdiği bir ülkede ekonomi de iyiye gitmez. Bütün bu çöküşün faturasını bir-iki isim değişikliğiyle kapatmaya çalışıyorlar. Türkiye ekonomisi, içine düştüğü bu çukurdan sadece ekonomi yönetimini değiştirerek çıkamaz. Anayasanın açıkça ihlal edildiği bir ülke hukuk devleti olamaz. Anayasayla kendinizi bağlı hissetmiyorsanız bu ülkenin çivisi çıkmış demektir.

“Telefonda konuştuğum duayen finansçı ağladı”

“Sabah duayen bir finansçıyla telefonda konuştuk. Konuşurken ağlamaya başladı.  ‘Biz bunun için mi çalıştık, uğraştık yazık değil mi Türkiye’ye’ dedi. Gerçekten çok yazık.

“Diyorlar ki dış güçler saldırıyor. Hepsi palavra. Tek sebep var kötü yönetim.

“Halkımızın onuruyla oynamayın artık. Korkma Türkiye.”

- Advertisment -