Ana SayfaHaberlerBAE Dışişleri Bakanı: ‘Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek istiyoruz’

BAE Dışişleri Bakanı: ‘Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek istiyoruz’

BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş’dan sürpriz bir Türkiye açıklaması geldi. Gargaş, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek istediklerini, Türkiye’ye karşı kan davası beslemediklerini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, SkyNews-Arabia’ya verdiği söyleşide, “Türkiye’ye söylemek istediğimiz şey, karşılıklı egemenliğe saygı çerçevesinde ilişkilerimizi normalleştirmek istiyoruz” dedi.

“Müslüman Kardeşler’e desteği çekme” şartı

Türkiye ile BAE arasında anlaşmazlığa veya soruna yol açacak hiçbir neden olmadığını belirten Gargaş, Ankara’yı “Müslüman Kardeşler’e desteğini kesmeye ve Arap dünyası ile ilişkilerini yeniden kurmaya” davet etti.

“Kan davası beslemiyoruz”

Katar ile Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır arasındaki ilişkinin normalleştirilmesinden birkaç gün sonra gelen dikkat çekici çağrısında Gargaş, BAE’nin Türkiye’nin Orta Doğu’daki bir numaralı ticaret ortağı olduğunu belirterek, “Türkiye’ye karşı kan davası beslemiyoruz” dedi.

Hariri arabulucu olabilir

Lübnan’da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad Hariri’nin Türkiye ile BAE arasında arabuluculuk görevi üstleneceği iddia edildi.

Hariri, geçen Cuma (8 Ocak) sürpriz bir şekilde Ankara’ya gelerek Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

Bölgede Lübnan’ın iki önemli müttefiği olan Suudi Arabistan ve BAE’nin Türkiye ile çatışma içinde olması, Hariri’nin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin nedenlerinden biri olarak gösterilmişti.  

- Advertisment -