Ana SayfaHaberlerGündemBahçeli yine devlete laf söyletmedi

Bahçeli yine devlete laf söyletmedi

MHP lideri deprem için devleti suçlayanları eleştirdi, “Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi” diyerek suçu vatandaşlara attı. Bahçeli ayrıca Cadılar Bayramı’nı kutlayanlara yüklendi ve “Cadı olmak için bayrama ihtiyaç yoktur” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Tüm suçu 2020’ye yıkmanın kolaycılık olduğunu söyleyen Bahçeli, “Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi. Betondan, demirden çalan insan müsveddelerine zamanında tepki gösterilseydi. Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır” dedi.

“Devleti suçlamakla amaçlanan nedir?”

CHP’yi İzmir’deki depremi siyasallaştırmakla suçlayan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’deki depremi siyaset malzemesi yapanlar bu milletin evladı olmayanlardır. İzmirimize gavur benzetmesi yapanlar bu vatana, millete kastetmişlerdir.

“Devleti suçlamakla, mücadeleyi sulandırmakla amaçlanan nedir? Kirli niyet sahipleri hayasız değil midir? CHP yönetimine soruyorum, sizde hiç mi vicdan kalmadı?

“CHP Genel Başkanının depremden bir gün sonra afet alanına gitmesi, mücadelenin merkezine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yerleştirmesi gafilliktir. Deprem enkazı üzerinde siyaset yapayım derken hamaset çukuruna yuvarlanmışlardır.

“CHP demek karanlık demektir.  Bu kireçlenmiş zihniyetin yaptığı tek şey milletin sırtına hançer sallamaktır.”

“Cadı olmak için bayrama ihtiyaç yoktur”

Bahçeli’nin hedefinde “Cadılar Bayramı”nı kutlayanlar da vardı:

“Maske, mesafe, temizlik şartlarına bağlılık devamlı vurgulanırken Boğaz’a nazır mekânlarda Cadılar Bayramı düzenleyip, vur patlasın çal oynasın demek en hafif tabirle pespayeliktir. Cadı olmak için bayrama ihtiyaç yoktur. Şımarık bir şekilde hastalığı bulaştırmak cinayet olmayacak mıdır?”

- Advertisment -