Ana SayfaHaberlerMHP ve DEM Parti'den karşılıklı bayram ziyaretleri. MHP: "Niyetimiz halis"

MHP ve DEM Parti’den karşılıklı bayram ziyaretleri. MHP: “Niyetimiz halis”

Siyasi partiler arası bayramlaşma ziyaretleri bugün yapılıyor. DEM Parti ve MHP heyetleri ilk kez birbirlerine bayram ziyaretinde bulundu. DEM Parti ile AK Parti heyetleri ise 2015'ten beri ilk kez bayramlaşacak

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile MHP heyetleri ilk kez birbirlerine bayram ziyaretlerinde bulundu.

DEM Parti’de bayram ziyaretlerinde bulunan heyette Ayşegül Doğan, Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Halklar ve İnançlar Komisyonu Üyemiz Zeyno Bayramoğlu yer alıyor.

DEM Parti’de gelen ziyaretleri kabul edecek heyette ise Öztürk Türkdoğan, Halklar ve İnançlar Komisyonundan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu ve Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan yer alıyor.

İlk bayramlaşma MHP’de

MHP ve DEM Parti arasında ilk bayramlaşma MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti. MHP heyetinden Zuhal Topçu, ‘barış’ mesajı vererek, “Niyetimiz halis” dedi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise, “Artık sözler söylendi, ötelenemez sözler söylendi” dedi.

DEM Parti heyetinde yer alan Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ziyarette şu ifadeler kullandı:

“Antidemokratik uygulamalar sürüyor. Kıymetli bir barış arayışı var. Türkiye bu yüzyılı kaçırmamalı, heba etmemeli. Türkiye’nin daha demokratik, daha adil bir ülke olması için riskleri de bertaraf etmek gerekiyor. Bunlar aynı zamanda riskli zamanlar. O yüzden sizin burada ortaya koyacağınız parti olarak, iktidar bloku olarak kararlı iradenin büyük bir anlamı ve değeri var. Artık sözler söylendi, ötelenemez sözler söylendi. Geciktirilmeden sözlerin yerine getirilmesi gerekli.”

MHP: Niyetimiz halis

MHP heyetinden Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu ise, “Büyük bir topluma hitap ediyorsunuz. Hiçbir şey kolay olmuyor. İnsanları ikna etmek, uygulamayı başlatabilmek kolay değil. Başlamak önemli ama ikna etmek de lazım. Hiç kolay değil. Süreci acele etmemek lazım. Sayın Devlet Bahçeli, bir siyasi lider olmanın ötesinde bilge insan olarak dünya tarihine damgasını vuran açıklamalarla sizlerin de katkısıyla inşallah çok güzel sonuçlar göreceğiz. Niyetimiz halis” ifadelerini kullandı.

DEM Parti’ye ziyaret

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman başkanlığındaki MHP heyeti DEM Parti Genel Merkezinde DEM Partililerle bayramlaştı.
MHP Heyetini,  DEM Parti  Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, Halklar ve İnançlar Komisyonundan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu ve Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan karşıladı.

- Advertisment -