Ana SayfaHaberlerBahçeli’nin ‘ilgileri yok’ dediği ülkücülerden, saldırıyı soruşturan savcıya organize saldırı

Bahçeli’nin ‘ilgileri yok’ dediği ülkücülerden, saldırıyı soruşturan savcıya organize saldırı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a Ankara’da evinin önünde yapılan saldırının soruşturmasını yürüten Savcı Alparslan Tufan, soruşturmayı sonlandırmadığı için sosyal medyada ülkücülerin hedefi oldu. Oysa Devlet Bahçeli, dün (18 Ocak) saldırganların MHP ve ülkücülerle hiçbir ilişkisinin olmadığını öne sürmüştü.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın 15 Ocak günü evinin önünde silahlı ve sopalı bir grubun saldırısına uğraması hakkındaki soruşturmayı yürüten savcı Alparslan Tufan dün gece (18 Ocak) sosyal medyada, kimliklerini gizleme gereği bile duymayan bazı ülkücüler tarafından tehdit edildi.

Tehditleri başlatan tweet, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı’dan geldi.

Şanlı, soruşturmayı yürüten Savcı Alparslan Tufan ile Ahmet Davutoğlu’nun fotoğraflarının yan yana montajlandığı bir fotoğrafın eşlik ettiği “Alparslan Tufan Cumhuriyetin Savcısı mısın? Serok Ahmet’in mi savcısısın?” tweetini sosyal medya hesabından paylaştı.

Ömer Şanlı, paylaşımında şunları da söyledi:

“Alparslan Tufan neyi amaçlamaktadır? Savcı Tufan’a bizim öncelikli tavsiyemiz hukuka riayet etmesi, devamında da elaleme erkeklik göstereceğim diye boğulacağı suda kulaç atmamasıdır. Serok Ahmet ve avenelerinin Ülkücüler üzerinden popülerlik çalışmasına müsade edilmeyecektir” ifadelerine yer verdi.

MHP Mersin milletvekili ve eski Ülkü Ocakları genel başkanı Olcay Kılavuz da, Savcı Alparslan Tufan ile Ahmet Davutoğlu’nu birlikte gösteren fotoğrafı paylaşanlardandı.

Şanlı ve Kılavuz’un ardından birçok MHP ve Ülkü Ocakları bağlantılı hesaptan benzer fotoğraf ve mesajlar paylaşıldı.

Oysa Devlet Bahçeli dün (18 Ocak) saldırganların MHP ve ülkücülerle hiçbir ilişkisinin olmadığını öne sürmüştü. Bu açıklamayla tam bir tezat teşkil eden dünkü sosyal medya paylaşımları hakkında Adalet Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama gelmedi.

- Advertisment -