Ana SayfaHaberlerGündemBahçeli’nin ‘uyumlu’ AYM teklifine, Erdoğan’dan destek geldi

Bahçeli’nin ‘uyumlu’ AYM teklifine, Erdoğan’dan destek geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis çıkışında Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine “Parlamento, Anayasa Mahkemesi'yle ilgili yeni bir yapılanmaya giderse, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin açılış töreninin ardından Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin “Anayasa Mahkemesi baştan aşağı yeniden yapılanmalı. Yerine Divan-i Âli gibi Yüce Mahkeme kurulmalı” çağrısına destek verdi. 

Erdoğan, Bahçeli’nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine “Parlamento, Anayasa Mahkemesi’yle ilgili yeni bir yapılanmaya giderse, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım” dedi.

Erdoğan, idam tartışmaları ile ilgili de yine topu Meclis’e attı, klasikleşen “Parlamento onaylar, bana gönderirse, ben de onaylarım” cevabını tekrarladı.

HDP’lilerin Meclis açılışını protesto ederek bahçede oturması için “HDP’nin varlığı ile yokluğu arasında bir fark yok. Çünkü onların her zaman yeri ya dağdır ya sokaklardır” diyen Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasıyla başlayan koronavirüs vaka sayıları tartışması için de konuştu: 

”Bilim insanları bununla ilgili her türlü araştırmayı çalışmayı yapıyor. Üzüntüm sayının buralara kadar gelmiş olması. Biraz tavsiyelerimize uyarsak her şey değişecek.”

Bahçeli ne demişti?

Devlet Bahçeli, Twitter hesabından AYM’nin son zamanlardaki bazı kararlarının “sakat” olduğunu söyleyerek “AYM baştan aşağı yeniden yapılanmalı” demişti.

Mevcut Anayasa Mahkemesi’nin 27 Mayıs’ın eseri olduğunu söyleyen Bahçeli yeni bir AYM teklifinde bulunmuştu:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle çelişmeyecek demokratik, etkin, adil, tartışmaların odağı olmaktan çıkarılmış bir ‘Yüce Mahkeme’, deyim yerindeyse bir ‘Divan-ı Âli’ kurulması Türkiye’nin gücüne güç katacaktır.”

- Advertisment -