Ana SayfaHaberlerBakanlıklardan adalete ve ekonomiye pratik ve şık çözümler!

Bakanlıklardan adalete ve ekonomiye pratik ve şık çözümler!

Hakimlere ve savcılara tutuksuz yargılama, masumiyet karinesi için çağrılar yapan fakat sözünü bir türlü dinletemeyen Adalet Bakanlığı, adalet konulu kısa film yarışması açtı; ödüllerin toplamı 120 bin TL… Tarım ve Orman Bakanlığı ise israfla mücadele için kampanya başlattı. Bakanlığın sitesine girecek vatandaşlar “Yiyecek ve içecekleri ihtiyacım kadar alıp, bilinçli tüketip, israf etmeyeceğime, söz veriyorum" kutucuğunu işaretleyip kampanyaya katılabilecekler!

Adalet Bakanlığı ‘Adalet’ için çözümü buldu: Kısa film yarışması! Ödül, 120 bin TL.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, “Adalet Bakanlığı; adalet, vicdan, hukukun üstünlüğü, insan hakları gibi kavramların sinemanın özgün diliyle ortaya konulması için kısa film yarışması düzenliyor. ‘Önce adalet, önce insan!’ sloganıyla düzenlenen kısa film yarışmasında sinemacılar adalet kavramının, insan ve toplum vicdanındaki yansımalarını sinemacı gözüyle yorumlayacaklar” denildi.

Yarışmanın seçici jüri başkanlığını yapımcı-yönetmen Derviş Zaim yürütecek. Jüri üyeleri arasında Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı İsmail Kılıçarslan; “Bir Düş Gördüm” isimli uzun metrajlı bir film ile “Fatih Sultan Mehmet ve İki Papaz” ve “Dudak Payı” isimli iki kısa filmin yönetmenliğini yapan Murat Çeri; TRT’de yayımlanan “Gönül Dağı” programının hikâyelerini yazan Mustafa Çiftçi; “Uzak İhtimal” ve “Yozgat Blues” filmlerinin senaristlerinden yazar Tarık Tufan bulunuyor.

“Sofrana sahip çık”

Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından başlatılan “Sofrana sahip çık” kampanyası kapsamında ise vatandaşlar kampanyanın web sitesine girerek aşağıdaki metni kabul ettiğine dair bir kutucuğu işaretleyebiliyor:

“Her lokmanın ve her yudumun kıymetini bileceğime, gıda kaybı ve israfını ve olumsuz çevresel etkilerini önlemek için kendi adıma var gücümle sorumluluk alacağıma, yiyecek ve içecekleri ihtiyacım kadar alıp, bilinçli tüketip, israf etmeyeceğime, söz veriyorum.”

“Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” kampanyasına başvuru yapan vatandaşların adına 5 adet fidan diken Tarım ve Orman Bakanlığı, verdiği sertifikayı da paylaşma imkânı tanıyor.

İsrafla savaşın maskotu da var: Cano

Bakan Dr. Bekir Pakdemirli, “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” kampanyasının maskotu Cano’yu daha önce kamuoyuna tanıtmıştı.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:download-2.jpg

Pakdemirli Cano’dan çok ümitli:

“Onu her yerde görebileceksiniz. Restoranda karşımıza çıkacak, ihtiyacın kadar sipariş ver diyecek, bazen marketlerde göreceğiz, alışverişini evde planladın mı diye soracak, bazen çalıştığımız yerin yemekhanesinde bize kampanyamızı hatırlatacak.”

- Advertisment -