Ana SayfaHaberlerBaro seçiminde ittifaklar: “Etnikçi, mezhepçi, alt kimlikçi anlayışa karşı Milliyetçi Avukatlar Grubu...

Baro seçiminde ittifaklar: “Etnikçi, mezhepçi, alt kimlikçi anlayışa karşı Milliyetçi Avukatlar Grubu fedakârlıkla grubumuza oy verdi”

Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, baro seçimlerinde kendisinin de mensubu olduğu Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun başkan adayı Filiz Saraç’ın, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu (İMAG) mensuplarından aldığı destekle seçildiğini açıkladı: “Seçim kazanmak uğruna etnikçi, mezhepçi, alt kimlikçi anlayışlarla bir araya gelmekte sakınca görmeyenlere geçit verilmemiş olması değerlidir. İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun sorumluluk duygusu ve fedakarlıkla grubumuza oy verdiği anlaşılmaktadır.” 7 bin oy alarak kazanan Saraç’ın ardından ikinci olan Hasan Kılıç, Önce İlke Grubu’ndan ayrılmıştı ve seçimlerde sol ve HDP’ye yakın bazı gruplar tarafından desteklenmişti. Seçim sonucunu milliyetçi avukatlar Çırpınırdı Karadeniz’i söyleyerek kutlamıştı.

İstanbul Barosu eski başkanı Ümit Kocasakal sosyal medya hesabından, Pazar günü mensubu olduğu Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun başkan adayı Filiz Saraç’ın kazandığı İstanbul Barosu seçimlerini değerlendirdi.

Kocasakal, baro başkanlığı için aday çıkartan İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun (İMAG) önemli bir kesiminin de kendi adayları yerine Saraç’a oy verdiğini açıkladı.

Baro başkanlığı için Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Filiz Saraç ile aynı gruptan ayrılanların kurduğu Önce İlke Avukatlar Grubu-Yükseliş Hareketi’nin adayı Hasan Kılıç yarışmıştı.

Hasan Kılıç ve yönetim adaylarını, HDP’ye yakın gruplar da desteklemişti.

Kocasakal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu başarının, belirli bir ilke veya kimliğe dayanmayan yapay çıkışlara ve bölünmelere rağmen gerçekleşmesi, grubun ve ilkelerinin ne denli güçlü olduğunu da göstermektedir.

“Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü dilinden düşürmeyen ama seçim kazanmak uğruna cumhuriyetle, üniter yapıyla, ulus devletle sorunu olanlarla, etnikçi, mezhepçi, alt kimlikçi anlayışlarla bir araya gelmekte sakınca görmeyen, yine soyut bir ‘değişim’, ‘yenilenme’ iddiası dışında kimliksizliği bir kimlik olarak benimseyen anlayışlara prim ve geçit verilmemiş olması da değerlidir.

“Oy oranları dikkate alındığında; belirli ve saygı duyulması gereken bir çizgiye, kimliğe sahip İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun (İMAG) önemli bir kesiminin, yukarıda belirtilen sakıncaları görerek sorumluluk duygusu ve fedakârlıkla grubumuza oy verdiği anlaşılmaktadır.”

- Advertisment -