Ana SayfaHaberlerDünya‘Başardık oğlum!’

‘Başardık oğlum!’

Yunanistan siyasetini uzun süre meşgul eden Altın Şafak davasında karar çıktı. 2012’deki parlamento seçimlerinde yüzde 7’yi görmüş olan aşırı sağcı Neo-Nazi parti, 2013’teki anti-faşist rapçi Fyssas cinayeti davasına bakan mahkemenin kararıyla suç örgütü ilan edildi. Karar üzerine Fyssas’ın annesi “Başardık oğlum” diye bağırdı.

Suç örgütü kurma, iki ayrı cinayete teşebbüs ve solcu rapçi Pavlos Fyssas’ı öldürme suçlamalarıyla yargılanan parti lideri Mihaloliakos, Yorgos Rupakyas ve diğer 66 sanık, kamuoyunda Yahudi soykırımını inkâr eden ve Nazileri öven açıklamalarıyla tanınıyordu.

Yargılananlar arasında bulunan Altın Şafak mensubu Yorgos Rupakyas’ın 2013’te solcu rap sanatçısı Fyssas’ı bıçaklayarak öldürmesi sonrası, parti yönetimi ve ileri gelenleri hakkında soruşturma açılmış, aşırı sağcı grubun milis yapılanması halinde tehdit, gözdağı, zor kullanma, şiddet ve zorbalığa başvurduğu ve parti üyelerinin işlediği nefret suçlarından üst yönetimin haberdar olduğu tartışmaları ayyuka çıkmıştı.

- Advertisment -