Ana SayfaHaberlerDünya‘Benim Çin’de gizli banka hesabım çıksa Fox News bana Beycingli Barry derdi’

‘Benim Çin’de gizli banka hesabım çıksa Fox News bana Beycingli Barry derdi’

Başkanlık seçimine 13 gün kala Obama, eski yardımcısı ve arkadaşı Biden için sahaya indi. Philadelphia’da arabalı miting yapan Obama, bir Çin bankasında gizli hesabı olduğu ortaya çıkan Trump’a yüklendi: “Tekrar aday olduğumu ve gizli bir Çin banka hesabım olduğunun ortaya çıktığını düşünsenize. Fox News bana Pekinli Barry (Obama’nın gençken lakabı) demez miydi?”

44. ABD Başkanı Barack Obama, ABD seçimlerine 13 gün kala eski yardımcısı Biden için meydanlara inerek yıllar sonra bir miting gerçekleştirdi.

Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde konuşan Barack Obama, ABD Başkanı Donald Trump’ın Covid-19 salgını performansını yerden yere vurdu: “Pandemi başlayalı 8 ay oldu, ülke çapında vakalarda artış görüyoruz. Seçilirse Donald Trump aniden hepimizi korumaya başlamayacak. Daha kendini bile koruyamıyor.”

3 Kasım seçimi için “hayatımızın en önemli seçimi” diyen Obama, Trump’ın seçim sonuçlarına itiraz edememesi için ABD halkının Biden’ın farklı kazanmasını sağlaması gerektiğini belirtti.

“Benim Çin bankalarında hesabım olsa bana Pekinli Barry derlerdi”

Azınlıklara ve gençlere sık sık sandığa gitmeleri için çağrıda bulunan Obama, Trump’ın otelcilik şirketinin Çin’de bir bankada gizli hesabı olduğunu ortaya çıkaran New York Times haberini hatırlattıktan sonra şöyle dedi: “Tekrar aday olduğumu ve gizli bir Çin banka hesabım olduğunun ortaya çıktığını düşünsenize. Sizce Fox News bu konuda biraz endişelenmez miydi? Bana Beycingli Barry derlerdi.”

(Barry, Barack Obama’ya gençliğinde takılan lakaptı.)

Mitingden önce megafonla anons yaptı

Obama’nın mitingden önce kampanya çadırının altında megafonla anons yaptığı görüntüler de sosyal medyada gündem oldu.

- Advertisment -