Ana SayfaHaberlerBİK, Erdoğan’ın ‘almayın’ dediği Sözcü gazetesine ‘Ayasofya’ soruşturması başlattı

BİK, Erdoğan’ın ‘almayın’ dediği Sözcü gazetesine ‘Ayasofya’ soruşturması başlattı

Sözcü gazetesinin bugünkü (1 Ocak) manşetinde Ayasofya’nın ibadete açılması 2020’nin negatif olaylarından biri olarak gösterildi. Bunun üzerine önce Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaparak gazeteyi hedef gösterdi, ardından Basın İlan Kurumu Sözcü’ye inceleme başlattığını açıkladı.

Sözcü gazetesi, 1 Ocak tarihli bugünkü sayısında “2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı” manşetiyle yayımlandı.

Geride bıraktığımız 2020 yılı içerisindeki olumsuz gelişmeleri sıralayan gazete, bu gelişmelerden birisi olarak da Ayasofya’nın ibadete açılmasını gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında Ayasofya’nın önünde yaptığı açıklamada “Ben Sözcü gazetesi okumuyorum. Kimse de para verip almasın!” dedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti yöneticileri de sosyal medya üzerinden habere tepki gösterdi.

Bunun üzerine Basın İlan Kurumu (BİK) Sözcü’nün manşetini incelemeye aldı. Resmi internet sitesinden bir duyuru yayımlayan BİK, gazetenin manşetiyle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

BİK’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

“Sözcü gazetesinin 1 Ocak 2021 tarihli ‘2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı’ manşetli haberinde, Ayasofya’nın cami hüviyetine geri döndürülmesi felaket olarak yorumlanmıştır. Bu haber toplumun farklı kesimlerinde ciddi tepkiye yol açmış, maşeri vicdanı yaralamıştır.

“Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının ilgili hükümlerine göre gazetenin bu haberi resen ele alınıp, gerekli işlemler yapılacaktır.”

- Advertisment -